Caçatalents?

Bon dia i bon dimarts internautes. Després d'una sequera en forma de vacances, La Mossegada torna amb els ullals ben esmolats per mossegar l'actualitat informativa. Comencem l'editorial d'avui parlant d'una empresa barcelonina que ha tingut la brillant idea de fitxar Esperanza Aguirre, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, que deixarà el recent estrenat càrrec al Instituto de Turismo de España, per incorporarse en el consell assessor de de Seeliger y Conde. Aquí podríem entrar en si és ètic o no que un càrrec públic fitxi per una empresa privada al cap de tan poc temps de deixar les seves responsabilitats públiques, cosa que en tenim una llarga llista d'exemples, especialment a les empreses del sector energètic i constructores, acostumades a contractar expresidents del govern i exministres. Deia que, podríem criticar aquest aspecte, però no incidirem en aquest punt, sinó en un altre més curiós. Resulta que l'esmentada empresa barcelonina es dedica a la recerca de caçatalents. Jo si fos ells m'ho faria mirar, si tenim en compte tot el que està passant a Madrid els darrers temps, amb casos com els espies als propis companys del partit o casos tant greus i tristos com el Madrid Arena, on de talents dirigint l'Ajuntament i la Comunidad, no n'hi ha ni un.

A casa nostra, les aigües continuen mogudes. Ara ja no està tan clar que la famosa Declaració de Sobirania, pactada en el seu dia entre CiU i ERC, es voti el proper 23 de gener per les clares discrepàncies mostrades per part d'Unió, especialment del seu líder. Aquesta mania de fer les coses de pressa i corrents, havent-les de rectificar després i sense haver consensuat amb la resta de forces polítiques partidàries del Dret a Decidir, no ajuda precisament a construir un Estat Propi amb cara i ulls. Així doncs, CiU i ERC han optat per eliminar la referència a l'Estat Propi en la Declaració, per tal de que PSC, IC i les CUP se sumin a la mateixa. Però, com molt bé deia Pilar Rahola, ara que cal remar tots en la mateixa direcció no ens podem permetre el luxe de mostrar-nos dèbils i donar arguments als unionistes.

Parlant d'errades, una que portarà cua i de forma innecessària és la nova campanya de reciclatge 'Envàs, on vas?' . Un maldecap més pels usuaris que ja teníem la idea de reciclatge assumida, ara ens la compliquen força creant un mar de dubtes que l'únic que provocaran serà més problemes, perquè davant el dubte d'on llençar coses, estic convençut tal com diu l'exconseller de mediambient, Salvador Milà, que la gent ho llençarà al rebuig o a l'orgànic. Segons denuncia el dirigent d'IC, aquest canvi vindria marcat perquè la campanya està finançada per productors dels envasos. 

Al marge d'aquestes consideracions i fent el paral·lelisme amb la política catalana, esperem que els partits de casa nostra sapiguen 'on vas?' i encaminin el vaixell, seguint la ruta marcada per la majoria dels ciutadans de Catalunya.