El vent i les paraules

Bon dia i bon dijous internautes. Diuen que les paraules se les emporta el vent, però en aquest cas jo diria que ha estat més un huracà manxec que no pas la Tramuntana. De tant en tant, és bo repassar les hemeroteques per recordar als polítics que han dit en determinats moments, a causa de l'amnèsia selectiva que acostumen a tenir els nostres dirigents.

Una reflexió que ve a tom perquè la presidenta de Castilla-La Mancha, María Dolores Cospedal, deia fa pocs mesos que ella seria la primera que dimitiria si es descobrís que algun dirigent del PP tingués comptes a Suïssa. Doncs, ves per on, ahir coneixíem que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, ha trobat moviments de 22 milions d'euros en els comptes de l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas. Evidentment, el PP ha dit que no sap res d'aquest tema i que només quan hi hagi una sentència ferma en parlaran. O sigui, continuen amb la política de la doble moral i mirant cap a un altre cantó en casos de corrupció.

No deixem el PP, perquè a instàncies de la Delegada del Govern a Catalunya el jutjat obliga l'Ajuntament de Corbera de Llobregat a posar la roja y gualda a tots els edificis públics del municipi. Així, aquesta població es veurà obligada a tenir la bandera espanyola a les escoles, la biblioteca, el poliesportiu i gairebé a casa de cadascuna de les cases del ciutadans. Com sempre, María de los Llanos de Luna, establint llaços d'amistat amb Catalunya.

Un altre vila que ha estat notícia és Alella al prendre una decisió valenta que haurien de seguir altres poblacions i institucions. El seu alcalde anunciava que deixaran de pagar l'IRPF dels treballadors municipals a la Hisenda espanyola per fer-ho a l'Agència Tributària de Catalunya. Un primer pas d'insubmissió fiscal que si tots ens posessim d'acord col·lapsaríem les arques estatals i potser se'ns escoltaria més des de les Espanyes, perquè com bé diu la sabiduria popular 'Por el interés te quiero Andrés'.

Acabem no sense fer-nos ressó de les declaracions del President de la Generalitat sobre la consulta. Segons Artur Mas, podria plantejar-se una consulta 'sense vinculació jurídica, però de gran valor'. No sé si es per les pressions judicials i polítiques que està rebent CiU a rel del cas Pallerols i les ITV, però no pot ser que allò que més d'un milió i mig de persones reclamaren el passat onze de setembre al carrer s'ignori i es difumini en les tradicionals discussions parlamentàries sense solta ni volta, a la que malauradament, ens tenen tan acostumats els polítics nostrats. Si realment el que volen és aigualir la il·lusió de tants catalans, potser que ens comencem a plantejar la declaració unilateral d'independència.