Una suspensió autonòmica Light?

Bona tarda i bon dimarts internautes. 'El qui, estant enfadat, imposa un càstig, no corregeix, sinó que es venja". Aquestes paraules de l'escriptor i filòsof francès Michel Eyquem de Montaigne serveixen per introduir-nos en algunes informacions que dia a dia anem coneixent sobre l'estratègia que pensa seguir el govern de Mariano Rajoy en cas que com és previsible Artur Mas acabi convocant eleccions anticipades en clau plebiscitària un cop se'ns negui el dret a decidir a través de la consulta. Segons algunes informacions l'executiu central ja tindria un full de ruta que passaria primer per impugnar les eleccions amb l'ajuda del Tribunal Constitucional i posteriorment aplicant una suspensió light de l'autonomia. Aquesta vindria amparada per l'articles 155 de la Constitució, tal com llegim a El Confidencial Digital, i anul·laria les competències del govern català en dos dels àmbits més importants, l'ensenyament i la seguretat, fent que mestres i Mossos d'Esquadra degpenguessin transitòriament de Madrid fins que s'espanyolitzés suficientment la Generalitat. Aquesta seria un cop d'efecte que possiblement no despertaria tantes crítiques a l'exterior, ja que buidaria l'executiu català de poder però només en aquestes àrees, si més no per començar.

Com ja hem comentat en alguna ocasió la independència és l'objectiu que molts de nosaltres tenim com a fita, però no pot ser que siguem tan innocents ja que a vegades sembla que encara anem amb el lliri a la mà pensant que un cop declarada la DUI ja ho tindrem tot solucionat. No m'agrada crear alarma social ni aigualir la festa com ens té acostumats l'amic Duran, però a vegades els arbres no deixen veure el bosc. Això vol dir que hem de plegar veles? No ans al contrari, no podem capitular perquè en pocs anys hem avançat molt més de pressa del que s'esperaven als altres límits, però cal que hi hagi Pla B, C, D o els que facin falta. Esperem que aquest full de ruta que el govern segueix sota la tutel·la del Consell Assessor per la Transició Nacional hagi elaborat sortides per un atzucac com aquest. 

D'altra banda, el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo ja ha confirmat el que estava més que cantat, que el president de la Generalitat no podrà parla al Fòrum del Mediterrani que tindrà lloc aquest dimecres al cap i casal de Catalunya. Un fet aquest que hauria de fer reflexionar a aquells que encara creuen en terceres vies, diàlegs i federalisme ja que la pràctica diària ens demostra que o tirem pel dret o acabaran eliminant qualsevol rastre de catalanitat i així completar el somni d'aquell senyor baixet i amb bigoti enterrat al Valle de los Caídos. 

Però es clar, la demagogia i la manipulació continuen essent el pa nostre de cada dia, essent Alícia Sánchez Camacho una gran especialista en distorsionar la realitat culpabilitzant els altres. De fet, la líder del PP assegurà ahir que la plantada d'Artur Mas als premis de Foment de Treball fou deguda en part al masclisme, ja que no pogué resistir que la Soraya Sáenz de Santamaría, exercís com a presidenta en funcions i clogués l'acte. Camacho recordà a Mas que només és un simple president d'una comunitat autònoma i només els presidents dels estats estan convidats als actes internacionals com els d'aquesta setmana. Això sí, el govern de Rajoy permetrà l'assistència com a oient de Mas, però es veu que haurà d'anar-hi amb un esparadrap a la boca. Evidentment, el president de la Generalitat no es quedarà a escoltar el discurs de Rajoy i només rebrà els convidats al Palau de Pedralbes, posteriorment marxarà cap el Parlament, on mal els pesi a PP i C's allà si que podrà prendre la paraula.

Tanta ha estat la indignació per aquest nou greuge amb la institució catalana, que l'ANC ha convocat la ciutadania el proper dimecres a les 18.00 h. a envoltar el recinte on tindrà lloc l'esdeveniment, i a mostrar novament un gran nombre d'estelades per tal que els participants als Fòrum i els mitjans de comunicació estrangers que cobreixen la notícia, mostrin novament les reivindicacions del nostre poble.

Acabem La Mossegada d'aquest dimarts fent-nos ressó de les perles del dia. La primera ens portava ahir a la Ciutat de la Justícia, perquè l'expresident de Catalunya Caixa, Narcís Serra, va defensar la seva gestió al capdavant de l'entitat dient que la l'augment de sou dels directius estava per sota del d'altres entitats i fou aprovat pel Banc d'Espanya, tot i haver rebut un rescat de 1.050 milions pels mals resultats. El més curiós i patètic del personatge foren les seves paraules referint-se a que ell no rebia un sou sinó simples dietes (205.000€/any) i acabà dient: "La meva actuació va ser legal, lleial i diligent". No sé si un digué en clau d'humor o no, perquè com deia el poeta: 'El que riu últim no riu millor, simplement és perquè no ha entès l'acudit'.

La segona perla ens parla de vint mil ànimes en pena o gairebé, perquè els carrer de Santiago de Xile han servit d'escenari per una multitudinària concentració de zombies. Fins a vint mil morts vivents han invadit la capital xilena en la VI edició de la "Zombie Walk". Al llarg de dos quilòmetres els assistents gaudiren i disfutaren d'una festa "terriblement divertida" fruit de l'auge de sèries com "The Walking Dead" o pel·lícules del mateix gènere.

En fi internautes, vist com està el pati, permeteu-me parafrasejar al gran Woody Allen referint-se al final de la vida: 'Morir és com dormir, però sense aixecar-se a fer pipí.”