Bona tarda i bon divendres internautes. 'Les pel·lícules han de començar amb un terratrèmol i anar creixent en acció'. Això és el que Cecil B DeMille, un dels directors de més èxit del segle passat, escrivia referint-se als bons guions. Coincidència o no, el cas és que les terres de l'Ebre ho estan passant força malament aquestes darreres setmanes a causa segons sembla del magatzem de gas Castor. El més dramàtic, és que malgrat l'empresa era conscient que podien produir-se diversos episodis sísmics, no s'imaginaven que fossin tan freqüents i forts com el de 4,1 graus de fa pocs dies. Evidentment, l'empresa s'ampara en que quan el 2009 s'instal·là aquesta plataforma el govern central no exigí un estudi sísmic per a les possibles conseqüències, ja que encara vivim en un país on les coses sempre acostumen a fer-se a toro passat. I aquesta política dels fets consumats sovint significa pa per avui i fam per demà, posant per davant els interessos econòmics per sobre dels mediambientals. Cal destacar que en menys d'un més el sud de Catalunya ha sofert més de 400 petits terratrèmols i encara no n'han rebut una explicació raonable, ni per part de l'empresa ni tampoc de les autoritats.
Un fet patètic i del que es queixen amb tota la raó els alcaldes de la zona és la manca d'informació per part de l'empresa i de les autoritats competents, cas del ministeri d'indústria. Clama el cel que aquest episodi també evidenciï el maltracte o menyspreu del govern central que només s'ha dedicat a calmar els batlles de les comarques castellonenques, deixant de banda els catalans i la Generalitat, als quals segueix menystenint en l'oblit.
Tot i que encara no és moment de crear alarma social, si que és bo tenir en compte allò que ahir declarava l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, sobre l'ostracisme informatiu i la gravetat que podria tenir un sisme més fort en les central nuclears de la zona. De moment, a causa de la repercussió mediàtica les injeccions de gas s'han aturat fins a tenir els resultats dels primers informes, tot i així, n'hi ha que sempre en surten beneficiats. És el cas de Florentino Pérez, un home que aquests dies no se'l sent massa, però que de fet és propietari de més de la meitat d'ACS, l'empresa responsable de Castor, la qual ja ha guanyat 1.300 milions per la
instal·lació i que per més inri podria cobrar una indemnització en cas que fianlitzi definitivament el projecte.
I mentre aquests sotracs passen a terres catalanes, Mariano Rajoy des del Japó es mostrava confiat en les mesures preses per pal·liar els efectes de l'accident de Fukushima i restava importància a un "simple" accident nuclear, amb tant mala sort que al mateix moment es detectava una altra important fuïta radioactiva. Al marge de l'anècdota, no menor, el president del govern va tocar el violí quan li preguntaren sobre la tercera via, tal com recull El Periódico. El president simplement ho despatxa dient: "No sé exactament en què consisteix".
El que sí que començarà a sonar a molts ciutadans és la plataforma 'Súmate' que ahir es presentava a l'Hospitalet de Llobregat. Segons llegim a La Vanguardia, està formada per un grup de castellanoparlants, vinguts d'arreu d'Espanya entre els anys 60 i 70, que tenen com objectiu la independència de Catalunya. 'Súmate' treballarà especialment per convèncer als indecisos de l'àrea metropolitana de Barcelona perquè defensin i exigeixin el dret a decidir. De moment , destaca limpacte mediàtic que han tingut, amb més de 120.000 visites al seu web en només 5 dies.
Acabem parlant de les perles d'aquesta última Mossegada de la setmana. La primera ens mostra l'eficàcia d'aquells que s'ocupen de les finances espanyoles. Resulta que la secretaria d'Estat de Pressupostos, Marta Fernández Currás, va haver de comparèixer d'urgència a causa d'una errata comesa al ministeri d'Hisenda. Si en un principi s'havia anunciat que la previsió del dèficit pel 2014 seria de 99,8, sembla ser que a causa de la dislèxia PoPular, la xifra real era de 98,9. Però vaja, en època de crisi què són 10.000 milions més o menys, si el dèficit d'aquest estat, que emmiralla tot el món gràcies a la seva recuperació, ja passa de bilió d'euros?
I dels responsables o irresponsables del ministeri d'economia a una senyora que és la "bomba". Si els policies pensaven que ahir podria ser un dia tranquil, una senyora gran els alterà els plans del dia de la forma més innocent. La dona, vídua des de fa un temps, va decidir fer neteja de casa i arreplegà quatre coses del seu marit en una bossa. Ella tota decidida es dirigí a la comissaria de Viladecans i això comportà l'alerta general, ja que van haver de desallotjar-la. I és que la venerable velleta portava una bossa plena de granades que el seu marit havia anat col·leccionant i com que no sabia què fer amb elles els les va portar als agents.
No sé si a partir d'aquest fet la Generalitat encarregarà una altra campanya a The Mamzelles, perquè es veu que el famós 'Envàs on vas" no va acabar de quedar massa clara.