Plantada PoPular


Bona tarda i bon divendres internautes.En un dels seus cèlebres discursos Winston Churchill va dir que 'El diplomàtic és una persona que primer pensa dues vegades i finalment no diu res'. I ahir al vespre poca diplomàcia hi hagué entre govern espanyol i govern català en l'acte de concessió de les Medalles d'Honor de Foment del Treball i dels Premis Carles Ferrer Salat. Inicialment, la cerimònia l'havia de cloure la màxima autoritat de Catalunya, però el president de la Generalitat va declinar assistir-hi a causa d'un problema de protocol ja que Moncloa demanà explícitament que havia de ser Soraya Sáenz de Santamaría la que havia de fer-ho sí o sí, ja que hi assistia com a presidenta del govern en funcions. Evidentment, Artur Mas no s'ho va prendre precisament bé i va optar per no anar-hi vista aquesta nova humiliació, perquè l'únic interés que tenia per l'executiu espanyol era passar la mà per la cara al govern català. I si no, als fet em remeto, perquè la vicepresidenta llegí el seu discurset reivindicant "Unidad y lealtad institucional" i ni tan sols es quedà a sopar, fent un lleig a uns organitzadors que tot sigui dit, deurien quedar-se amb un pam de nas ja que ni tan sols la l'estrella convidada s'assegué a la taula presidencial. Menys mal que els membre de la patronal en el seu dia foren bon minyons i no subscrigueren el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, perquè si sent submisos els tracten així no sé pas que hagués passat si s'hi haguguessin adherit. En fi internautes, com diria el poeta 'a vegades val més una bona plantada a una mal plantada, no fos cas que acabés imposant-nos un nou Decret de Nova Planta'.

No sabem si l'ara tan temuda contaminació atmosfèria que ahir alertava l'OMS pot ser també la causa d'aquest clima enrarit d'hostilitat, però un dels personatges de la política catalana que habitualment es mostra afable i simpàtic aquests dies també se'ls veu preocupat i enfadat amb determinades preguntes dels periodistes. Tal com informa La Vanguardia, Albert Rivera presentà a Madrid el que podria der l'embrió del seu partit a nivell espanyol, la plataforma Movimiento Ciudadano. Acompanyat de l'exministre del PSOE Antonio Asunción i el periodista Juan Carlos Girauta, Rivera ha vist com s'embrutava aquesta famosa imatge de transparència que sempre intenta vendre, a causa de les preguntes dels mitjans sobre les darreres notícies publicades centrades en la fundació Tribuna Cívica i l'associació Egara Civitas, ambdues vinculades a la formació i de les quals no se'n coneixia l'existència. Per tal de defensar-se, el primer dels Ciutadans ha acusat la Sindicatura de Comptes de realitzar una persecució política del seu partit i els ha emplaçat a fixar-se més en les fundacions dels nacionalistes.

Parlant de nacionalismes, ben interessant és l'anàlisi que Libertad Digital fa sobre les possibles aliances de cara a les properes eleccions europees, donat que fa dies que rera l'escenari comença a haver-hi certs moviments que poden provocar ruptures però també assimilacions. El diari explica els intents de CDC per fer una llista conjunta amb ERC de cara a les municipals, cosa que es veu gairebé impossible per la negativa d'UDC. En aquest sentit, algunes fonts del partit democristià comencen a veure el final de Duran com a líder de la formació vist que cada dia que passa posa més pals a les rodes al procés cap a l'estat propi i a la convivència amb els seu soci de sempre, i diuen les males llengües que a cal Duran comença a organitzar-se una quinta columna per fer-lo fora.
D'altra banda, fa dies que l'estratègia del partit d'Oriol Junqueras també aniria en la línia de convèncer algunes de les veus catalanistes del PSC com Montserrat Tura o Joaquim Nadal per tal que s'incorporin com a independents a la seva formació i esgarrapar d'aquesta manera una part del votans d'esquerres.

En un altre àmbit, hem de parlar d'una altre joc de mans del govern del PP per apagar els escàndols de corrupció que continuen minant la seva credibilitat. Així com qui no vol la cosa, el ministreri de l'Interior ha cessat, tal com llegim a El País, el comissari José Losada, fins ara responsable màxim policial del cas Gürtel i els papers de Bárcenas. L'excusa ha estat la remodelació urgent i necessària que necessitava la cúpula policial i al qual els canvis donaran un nou impuls i potser fins i tot algun gir a la investigació, no fos cas que alguns prenguessin mal.

Arribem al moment més esperat per alguns, les perles del dia. Si el nostre és un país caracteritzat per la queixa permanent a causa de les multes de trànsit i la retirada de punts, a terres més llunyanes encara són molt més estrictes. Segons el diari local Ålandstidningen de l'illa d'Aland a Finlàndia, un emperesari ha estat sancionat al sobrepassar en 27 km el límit de velocitat que és de 50 km. La notícia ha saltat perquè la multa ha pujat 95.000 euros donat que la legislació d'aquell país escandinau contempla que el sistema de sancions es marqui segons la renda de l'infractor.

La segona perla s'emmarca en l'estratègia que ja fa dies que ha començat a la capital del reino per fer fora Alícia Sánchez Camacho de la presidència del PPC. La notícia que recollim ha estat publicada pel diari que dirigeix Pedro J. i en deixa en molt mal lloc la política catalana ja que desmenteix la versió que fins ara havia donat afirmant que era una mare soltera gràcies al tractament in vitro al que en el seu dia fou sotmesa. El Mundo revela que fa pocs dies que l'exministre de Treball Manuel Pimentel  ha admès ser-ne el pare. Per tant, o bé Pimentel tenia una vida paral·lela i es dedicava a fer donacions als bancs d'esperma o bé la senyora Camacho va tornar a disfressar la veritat, com ja ens té acostumats.