Vèncer i Convèncer

MAGDA PICAÑOL OLIVA
OPINIÓ

Davant l’èxit de tots els actes organitzats per l’ANC i per Òminium Cultural no hem de tenir cap dubte de les intencions de la ciutadania de Catalunya, ni hem de deixar-nos entabanar per qui no té cap més argument que el de boicotejar els esdeveniments pacífics i culturals que s’organitzen, des d’aquestes entitats com des d’altres plataformes ciutadanes. La millor resposta a tots aquells que sistemàticament ho critiquen i s’hi oposen, és la PARTICIPACIÓ, encara que no hem de baixar mai la guàrdia ni deixar de lluitar cada dia de la millor manera que en siguem capaços.

Només una advertència, “Mai portis els teus millors pantalons quan surtis a lluitar per la pau i la llibertat” ( Henrik Johan Ibsen, poeta i dramaturg norueg), doncs el camí de convèncer cada vegada està més ple d’obstacles ja que ara ja només hi resta la gent menys predisposada a escoltar i la menys conscient de la realitat per diferents motius, ja siguin polítics, econòmics o socials. El problema està amb la gent desinformada o mal informada, que no es capaç de veure que en una Catalunya Independent canviarien bastant les coses en benefici de tots i en molts sentits.

Cal deixar de donar publicitat a personatges retrògrads, i que per la seva talla cultural sembla mentida que parlin així, com Pérez-Reverte que ens tracta “ d’ultrafanàtics”; renegats, com és el cas d’Albert Boadella que només el volten per Intereconomia, i ha dit bestieses dignes d’anàlisi: “ A Catalunya hi ha dues generacions educades en l’odi a Espanya” ,” el govern socialista va donar massa possibilitats a Catalunya per la seva Independència”, “cal fer complir la llei que té a veure amb la Constitució”, “ a les escoles l’educació és antiespanyola”, etc...és nota que fa temps que no ve per aquí i, de fet, millor, perquè es veu que ha perdut els pocs amics catalans que li quedaven; desinformats, com és el cas de Pere Navarro, que creu que el procés català espanta als inversors. Com ja li han recriminat Joaquim Nadal, el Cercle Català de Negocis i Carme Forcadell, primer cal que aporti dades i que la premsa no li doni “bombo” quan està del tot indocumentat...perquè qui deu espantar als inversors és Espanya i la seva marca, no Catalunya; la venuda de Carme Chacón que ha carregat, de nou, contra Catalunya i el Dret a Decidir, piulant lliçons d’ètica política mentre s’aferra a la “poltrona” que cada vegada li surt més cara de mantenir; per acabar amb els exemples de gentalla, hi trobem al rabiós periodista Arcadi Espada, que com el seu cognom indica argumentació lògica en té poca, quan es riu de Teresa Forcades instant a Interviu que la despulli i faci una portada d’impacte per l’11 de setembre per veure si “ son tanta nación como presumen”...Tot plegat molt patètic, doncs aquestes barbaritats arriben al públic i encenen l’odi més desfermat en aquells sectors més curts de mires, que només recorren a la burla i a l’insult més corrosiu.

Qui sembla que es vol documentar sobre el fet català és Mariano Rajoy que ha decidit llegir Victus durant les vacances. Potser està buscant alguna raó més per desmuntar la nostra causa, potser vol convèncer a la Sra. Camacho per tal que participi als actes institucionals de l’11 de setembre amb coneixement de causa i deixi de fer el ridícul, o senzillament està espantat i vol estar preparat pel què pugui venir... Tant de bo!!! Potser el Sr. Turull li ha fet obrir els ulls quan li ha demanat “ alçada de mires” en referència a la resposta a la famosa carta que ja deu estar apergaminada i tot.

Quanta raó tenen Alfred Bosch i ERC quan recolzen als gibraltarenys, que han tret els colors a l’Espanya menys democràtica, i que han votat en dues ocasions expressant el seu desig de “ no voler pertànyer a Espanya” . Si senyors: “ La vostra llibertat, és la nostra llibertat”...perquè tota resolució, ha de passar per les urnes.

Hi ha molta feina a fer encara, doncs les coses no es fan d’avui per demà, però el què està clar és que no podem baixar la guàrdia, i menys ara que ho tenim més a prop que mai. Ens hi juguem el futur, el nostre futur com a poble, però també com a persones. Per tant, cal participar a la Via Catalana organitzada per l’ANC i per Òmnium Cultural a les 17:14 del dia 11 de setembre , a la Manifestació convocada a Barcelona per diferents organitzacions i plataformes ciutadanes a les 19:00h i a la Concentració DUIAP del dia 14 de setembre ( lloc i hora encara per determinar).

La llibertat és responsabilitat de tots nosaltres.