La Selecció Natural

Bon dia i bon dimarts internautes. Charles Darwin, naturalista famós per la seva obra 'L'origen de les espècies' escrivia que 'No és el més fort de les espècies el que sobreviu, tampoc és el més intel · ligent el que sobreviu. És aquell que és més adaptable al canvi'. Sembla que aquesta filosofia no l'acaben de compartir les 1.060 empreses catalanes que s'han traslladat a Madrid des del 2010, tal com recull La Vanguardia. Aquesta era una de les dades destacades de la compareixença que el conseller d'Economia i Hisenda de la Comunidad de Madrid, Enrique Ossorio, feia davant els mitjans. 

Evidentment, i com era d'esperar remarcà la fugida d'empreses cap a la capital argumentant que el seu govern ha gestionat bé la crisi a través de l'austeritat, reduint la burocràcia i abaixant els impostos, un fet que no han pogut fer altres que han preferit incrementar la fiscalitat per poder pagar "ambaixades" a l'exterior. Sigui com sigui, malgrat Madrid tregui pit amb aquestes dades, no hem de perdre els nervis perquè per davant de qualsevol realitat identitària o ideològica s'acaba imposant sempre la Selecció Natural, perquè les empreses es mouen fonamentalment pel factor Benefici i tard o d'hora s'ho acabaran repensant quan vegin que el principal mercat de l'estat es troba aquí. Darwin ho resumia així: 'El dolor de la separació no és res comparat amb l'alegria de reunir-se de nou'

Si encara hi havia dubtes sobre la solvència espanyola només cal llegir les dades que donava ahir el Banc d'Espanya advertint que la morositat de la banca ja arriba a l'11,61%, que es tradueix en 176.420 milions de crèdits impagats. D'aquesta manera, s'ha produit un augment de gairebé dos punts, un fet que fins i tots els profans en la matèria poden entendre si tenim en compte l'augment d'atur, baixada dels sous i increment dels impostos. Això sí, les polítiques i reformes econòmiques estan donant el seu fruit...negatiu, com podeu comprovar.

El que sí que es pot comprovar és l'interés amb el que Mariano Rajoy s'ha près aquesta carta del president de la Generalitat sol·licitant poder realitzar la consulta. Desconeixem si és que Artur Mas va oblidar posar el segell, però pel que sembla un dia o altra rebrem la resposta. El portaveu del PPC, Enric Millo, explicava ahir que 'el president del govern respondrà la missiva quan ho cregui oportú, perquè ara la prioritat del PP és combatre la crisi'. Suposem que la crisi a la que fa referència és Gibraltar, que és una cosa que afecta més a l'orgull patri.

Parlant de crisi, El Confidencial apunta que aquesta tardor n'hi haurà una que afectarà als ministres Wert, Gallardón i Montoro, per mirar de fer un cop de timó en les enquestes de popularitat de l'executiu de Rajoy. Dues altres peces que podrien moure's són l'actual ministre Arias Cañete que podria encapçalar les llistes del PP a Andalusia i el canvi de cartera de García Margallo que podria passar a Hisenda. O sigui, que val més que ens anem calçant perquè a vegades és pitjor el remei que la malaltia.

Acabem la crònica d'aquest dimarts citant diverses perles. La primera la trobem a Vilaweb , la qual es fa ressò de les diverses fotografies que corren per la xarxa de membres de les joventuts del PP del País Valencià i Galicia fent salutacions feixistes i fotografiant-se amb banderes preconsitucionals de l'ocellot d'en Paquito. Resposta del PP davant l'allau de crítiques: 'No es más que una chiquillada, una broma entre jovenes'..."fascistas" hi faltava afegir.

L'altre estirabot ens el port el que durant pocs dies fou portaveu del PSC al Parlament, el diputat Xavier Sabaté, que no enlloc de comprar-se el típic llibret de passatemps estiuencs, ha posat el símil de la mort de nombroses persones a les platges catalanes a causa del desinterés del govern català que segons ell està més ocupat en la cadena humana. Com deia un antic professor meu, "¿Qué hora es? Manzanas tengo".

I acabem amb una notícia que fa por, perquè el servei d'habitacions d'un hotel de l'estat canadenc d'Ontario, que al anar a netejar una de les habitacions van trobar-se amb convidades sorpresa. Fins a 40 serps pitó dins de capses que havien portat com a equipatge la parella que s'hi allotjava i que havia estat desnonada de casa seva. Em pregunto si es que vivien en una casa pecaminosa o simplement li havien comprat al Frank de La Jungla.