Fantasmes i Fantasmades

Bon dia i bon dilluns internautes. Deia l'escriptor francès Pascal Quignard que 'L'espant és el signe del fantasma'. No sabem si fruit de la nostalgia que deu tenir Pere Navarro per la mítica sèrie Mis terrores favoritos del brillant Chicho Ibáñez Serrador o perquè ha començat a veure mals esperits, no només a Can PSC, però el cert és que aquest cap de setmana l'encara líder dels socialistes catalans s'ha quedat ben descansat. En una entrevista concedida a l'ACN i recollida per Vilaweb, Navarro ha declarat que 'Una Declaració Unilateral d'Independència  seria una FANTASMADA i que els inversors estrangers no volen venir a Catalunya perquè tenen por a un futur estat sobirà.

El que és evident és que el dirigent socialista té por del soroll i de la repercussió que pugui tenir la Via Catalana per la Independència. Es nota que Navarro és un home modern, malgrat pocs li facin massa cas, ho dic perquè els seus fantasmes van òbviament sense cadenes i provocant estranys fenòmens paranormals batejats amb el nom de Federalisme. Pel bé dels socialistes i del propi protagonista li aconsellem que no vagi fent ús dels seves Fantasmades particulars, no fos cas que hàgim de cridar els intrèpids Caçafantasmes disfressats de votants.

Parlant de fantasmes, els que li surten cada dia de l'armari o de El Mundo a Mariano Rajoy. Ahir el rotatiu de Pedro J. tornava a la càrrega publicant un document que torna deixar la credibilitat del president del govern per terra, al publicar una nòmina del mes de maig del 2012, contradint l'explicació en seu parlamentària del també màxim responsable del PP. Aquesta nova prova resulta interessant perquè aquesta setmana compareixen com a testimoni a l'Audiència Nacional Dolores de Cospedal, Javier Arenas i Francisco Álvarez-Cascos. Veurem com justifiquen aquesta mentida, que deixa en evidència que Luis Bárcenas era el més ben pagat del partit.

D'altra banda, en el culebrot de l'estiu continua fent córrer tinta i sent tema principal de les tertúlies a ràdios i televisions. Tal com molt bé deien veus del Regne Unit, Gibraltar s'ha convertit en la millor cortina de fum pel govern espanyol, tal com ja explicàvem a La Mossegada la setmana passada. Lluny de calmar-se les coses, Espanya juga fort i busca la complicitat de l'Argentina per presentar el cas gibraltareny i el de la sobirania de les Malvines a les Nacions Unides. El Foreign Office no ha tardat massa en expressar que per ells 'el dret a l'Autodeterminació està per damunt de la integritat territorial'. El PSOE mentrestant, també hi ha posat cullerada i estudia portar el conflicte amb la Roca a la Unió Europea. Amb tants aldarulls i gestions diplomàtics no ens estranyaria veure com el Marroc també se suma aquestes reivindicacions territorials reclamant Ceuta i Melilla.

Acabem aquest dilluns dens informativament parlant amb unes quantes perles que ens el faran pair millor. Ja que parlàvem fa un moment d'Argentina, La Vanguardia explica que fins a 53 persones han estat detingudes al país del tango, després que anessin a votar les eleccions primàries. El motiu foren les ordrees per recerca i captura per delictes tan innocents com homicidi, robatori, violació... Al final acabarem entenent l'alt índex d'abstenció d'alguns ciutadans.

La segona la publica el diari ARA. Nombrosos usuaris del taxi a Noruega van trobar-se un taxista força popular transitant pels carrers d'Oslo. Ni més ni menys que el laborista Jens Stoltenberg, el primer ministre d'aquest país escandinau, que va decidir posar-se al volant d'un taxi per conèixer de prop el pensament i les opinions dels ciutadans. Un fet difícilment imaginable aquí, ja que ni Don Mariano deu saber conduir i ni els ciutadans tindria prou paciència per completar el trajecte donat el mal el malestar social generalitzat fruit de les seves polítiques.

I finalitzem amb una perla que publica Nació Digital i que resulta especialment dolorós pels membres del sexe masculí, literalment parlant. Els banyistes danesos són els principals afectats per la voracitat dels peixos Pacu, originari de Sud-Amèrica i que té l'estranya mania de mossegar allò que no sona, és a dir, els testicles que són confosos per aliment. Al marge de les tipiques recomanacions de les autoritats daneses, des de La Mossegada aconsellem a aquells banyistes que s'atreveixin a remullar-se en aquelles aigües, que sobretot ho facin sense pensar en internet, no fos cas que els toquessin els WEBS.