Als Tribunals!

Bon dia i bon dimecres internautes. Abraham Lincoln, el que fou president del Estats Units i artífex d'eliminar l'esclavitud va escriure: 'La probabilitat de perdre en la lluita no ha de dissuadir de recolzar una causa que creiem que és justa'. Frase que està en la línia de la de decisió presa ahir en l'últim consell executiu de la Generalitat, en que tal com explicà el President van acordar prorrogar els pressupostos.

Qui més qui menys, ja s'esperava que l'executiu optés per aquesta nova prórroga ja que era una mesura lògica si tenim en compte que si no, els nous s'haurien hagut de provar a l'octubre i tenint una vigència de 2 mesos. L'avantatge pel govern és fonamentalment política, ja que al prorrogar els del 2012 permet jugar un xic més amb 1'2 amb que es va tancar aquell període fins arribar a l'1'58%. El millor obviament està en que el govern s'estalviarà de portar-los al Parlament i evitarà les crítiques de l'oposició retallant una o altra partida, un fet que desgastaria encara més la imatge de la institució, associada a les retallades dramàtiques que patim tots els catalans.

Però, ahir Artur Mas tenia una carta sota la màniga en forma de recurs contenciós administratiu contra el repartiment del dèficit imposat pel govern espanyol. Evidentment, aquest nou pols i xoc entre administracions tindrà més conseqüències polítiques que judicials, tenint en compte la lentitud de la justícia i el clar color polític que comencen a tenir els togats quan es pronuncien sobre Catalunya. De moment Mas ja va advertir que el dèficit de l'1% pel 2014 difícilment es complirà si no el govern espanyol no paga els deutes que té amb la Generalitat i menys si continua posant pals a les rodes als nous impostos fixats per l'executiu català.

Aquestes dificultats de liquidesa de l'administració són perfectament extrapolables als ciutadans, ja que nosaltres si que patim les conseqüències directes de la crisi i és a nosaltes que ens embarguen. El diari ARA explica la possible solució a aquest problema segons les ments pensants a nivell mundial, això és FMI i Comissió Europea, els quals han tornat a fer una altra imposició, disfressada de recomanació, adreçada a Espanya per tal que rebaixi un 10% els salaris.  Asseguren que aquesta mesura ajudarà a incrementar les contractacions i reduirà el nombre d'aturats. Només faltava afegir que s'havia d'apujar l'IVA per acabar-nos de rematar, perquè recordem que han estat els banquers, experts i analistes econòmics els que ens han abocat a aquest atzucac i ara no saben com sortir-se'n. Com deia el poeta: 'Que déu ens agafi confessats!'.

El culebrot penòs del pederasta indultat al Marroc continua ben viu. Segons explica El País, Daniel Galván, fou detingut ahir i empresonat provisionalment a la presó de Soto del Real per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu. Aquest cas internautes cada vegada es complica més, perquè l'individu sembla ser realment era un oficial de la intel·ligència iraquiana, que fa pocs anys deixà el seu país i es nacionalitzà espanyol canviant-se el nom. Això ratifica en bona part les informacions que apuntaven que hauria estat treballant pel CNI i aquest hauria fet els ulls grossos en els casos d'abusos a menors, amb l'absurda teoria que aquesta debilitat malaltissa pels nens era un mal menor a canvi de les informacions que suposadament els facilitava. Sigui com sigui, fixeu-vos com sovint les mentides acaben posant a tothom al seu lloc. Segons un alt responsable del Ministeri de Justícia es demanà l'indult per raons humanitàries i perquè el tal Daniel pugués estar amb la seva família a Espanya. Al mateix temps, l'Audiència Nacional declarava presó provisional per risc de fuga per desarrelament al país, i per no tenir-hi ni familiars ni coneguts. Com veieu això de dissimular al govern tampoc se'ls dóna massa bé.

Acabem a mb les perles del dimecres. La primera ens la porta Nació Digital fent-se ressò del vídeo penjat per un ciutadà resident a L'Hospitalet i originari de Melilla, el qual en 8 minuts explica el seu sentiment independentista i contradiu el discurs dels socialistes d'aquest municipi del Baix Llobregat, que intenta convèncer als immigrants dient que la solució a la crisi no passa per la Independència.

La segona ens ve servida per la Cadena Ser , la qual publica al seu web la resposta del Govern de Mariano Rajoy  a una pregunta formulada pels grup socialista al Congrés. Un tema força incòmode pel PP, ja que es qüestionava perquè no s'ha reconvertit el Valle de los Caídos en un altre tipus de monument que no commemori només al bàndol feixista. En la pregunta es posava de relleu que el govern ha invertit 287.000 euros en el manteniment d'aquest monument i això es contradiu en la supressió d'una partida per exhumar els cossos dels vençuts, ja que segons afirmaven no hi havia pressupost. La resposta del govern per no voler aplicar Llei de la memòria històrica fou que no és bo obrir 'ferides innecessaries'.  Ja ho diuen internautes, qui ho té al néixer no ho deixa al créixer.