L'estelada, ni passada per aigüa

Bona tarda i bon dilluns internautes. Diu un popular refrany castellà que 'a l'enemic, ni aigua', i ni la medalla d'or aconseguida als Mundial de Natació de Barcelona per l'equip espanyol de Waterpolo, ha aconseguit endolcir el retrets i insults que la jugadora Roser Tarragó ha rebut aquestes darreres hores. El motiu ben senzill, fer gala al seu perfil de Twitter d'una estelada, un fet que l'ha portat a haver de prendre la decisió d'eliminar el seu compte d'aquesta xarxa social. El simple acte de reivindicar la seva catalanitat ha provocat un allau d'improperis d'uns quants intolerants que no hi veuen més enllà del nas. D'aquesta manera, obliden que l'èxit col·lectiu es deu en bona part gràcies a les 9 catalanes que formen part, de moment, del famós equip d'unes 'guerreres' que potser ben avit podran defensar uns altres colors. Però es clar, sempre hi ha gent que li agrada "aigualir" la festa d'algú que se sent diferent i ho reivindica.

En el terreny internacional, Espanya continua evidenciant la fragilitat en les relacions internacionals amb els països veïns, tal com ja comentàvem la setmana passada denunciant que la petició d'indult que el rei Juan Carlos va fer-li a Mohammed VI fou majoritàriament per narcotraficants i per un pederasta segons explica la premsa marroquina. El Periódico fent-se ressò de la premsa marroquina explica que l'indultat i recomenat seria un agent del CNI, motiu pel qual el govern espanyol hauria utilitzat la influència del monarca per tal de posar sa i estalvi a Daniel Galván. Després que la població del regne alauita hagi protagonitzat nombroses protestes contra l'indult a l'agent pederasta, ahir fonts d'aquell país advertien que Mohammed VI ha revocat l'indult i a hores d'ara encara no s'ha pogut localitzar.

Per si això no fos poc, els nostres veïns continuen fent diana en la diplomàcia. Aquests últims els problemes amb Gibraltar s'ha incrementat notablement, després que el seu govern realitzés un llançament de 70 blocs de formigó per impedir que els vaixells espanyols puguin treballar a les seves aigües. Lluny d'evitar l'escalada de tensió ha augmentat notablement amb l'entrevista que el titular d'exteriors, José Manuel García-Margallo, concedís a un diari amic com és l'ABC. En ella, el ministre afirma que s'han incrementat els controls d'entrada i sortida de la roca, i diu que l'executiu està estudiant si tanca l'espai aeri i cobra 50 euros a aquelles persones que travessin la tanca. O sigui, que algun segueixen amb la idea 300 anys després que Gibraltar sempre serà espanyol, igual que aquest petit país a la dreta del mapa, que exigeix el dret al seu color.

Color també és el que ha posat l'encara líder del PSC a les informacions del cap de setmana. A El Singular Digital llegim que Pere Navarro s'ha desmarcat de la Via Catalana i ha demanat, tant als seus com al govern, que no hi participin perquè es tracta d'una cadena independentista i irresponsable. Evidentment, tots els flaixos i micròfons estaran pendents de trobar-hi membres del sector catalanista dels socialistes i haurem de veure com reaccionarà el primer secretari si aquests es summen a les més de 275.000 que ens hi em inscrit. De tota manera i coneixent el personatge, no descarteu que convoqui una manifestació en favor del federalisme que surti des del carrer Nicaragua i arribi fins... el carrer Nicaragua, no ens enganyem.

Entrem al món de les perles i ho fem a la capital de Catalunya, perquè ha estat aquí on els Mossos d'Esquadra han detingut un matrimoni polonès que es dedicava a passejar-se pels hotels i marxaven a la francesa. La parella que viatjava acompanyada dels seus 2 fills petits haurien estafat fins a 31.000 euros en 6 establiments. Les primeres informacions apunten que no van poder-se'n estar i a més d'emportar-se'n joies i productes de luxe van caure en la tant vulgar i comuna temptació d'agafar les típiques tovalloles. O sigui de cara molta i de glamour i originalitat ben poc tal com publica e-notícies.

La segona perla és especial per aquells que us agradin les notícies sorprenents i increïbles. El Mundo explica que els Estats Units acaba d'ampliar l'oferta televisiva creant un nou canal temàtic de televisió. Si pensaveu que ja tot estava inventat en aquest món, resulta que ha nacscut Dog TV, la primera cadena que està pensada per que els gossos mirin la petita pantalla. De moment ja han començat les emissons d'aquest canal de pagament i afirment que el seu objectiu és arribar a 46 milions de llars on hi ha gos. L'aposta per aquest format és tal, que després d'encarregar un estudi cromàtics han decidit que els colors predominants seran el vermell i el verd, que són els que millor distingeixen aquests animalons. Només falta saber si la versió bordada tindrà també subtítils pels amos, si els presentadors aniran amb corbata o seran més informals, o si els cans acabaran patint sobrepés com els seus amos. Caldrà veure com aquest nou element pertorba o no la llar familiar i si algú s'atrevirà a treure-ls el comandament al fins ara millor amic de l'home.