Malèvola comparació

Bon dia i bon dijous internautes. Deia el gran Julius Marx, més conegut pel gran públic com Groucho: 'Mai oblido una cara, però en el seu cas, estaré encantat de fer una excepció'. I aquest mateix pensament és el que tenim molts al veure les darreres mostres d'un franquisme que no acaba de marxar del tot, observant les diverses fotografies en que alguns membres de les NNGG del PP fan gala i ostentació de símbols i salutacions feixistes. Si ja costa al Partit Popular fer una condemna clara i contundent del franquisme, ahir el seu portaveu adjunt al Congrés, Rafael Hernando que culpabilitzava la República d'haver causat 1.000.000 de morts, quan fou precisament el cop d'estat d'un tal Francisco Franco, el que generà la guerra civil i l'aixecament dels feixistes contra la democràcia establerta. El diari ARA destaca que lluny de callar i reflexionar sobre el que havia dit, el dirigent popular s'animà i convidà al PSOE a expulsar de les seves files als militants que en les manifestacions exhibeixin la bandera republicana perquè és 'tan inconstitucional com la franquista'. Ja ho diuen que malauradament la història l'escriuen els guanyadors, publicitant-la i manipulant-la a les escoles ministres com José Ignacio Wert.

Si fa un moment parlàvem de conflictes bèl·lics passats, un de ben actual és el que viu el PSC, atiada per la carta d'Antonio Balmón, número dos de Pere Navarro a El Periódico. Aquesta ha estat l'espurna que, al marge de les rèpliques que ha tingut per part de l'anomenat sector catalanista, ha provocat una baixa de pes al partit. L'històric Antoni Dalmau, expresident de la Diputació de Barcelona i exvicepresident del Parlament, ha decidit participar a la Via Catalana i estripar el carnet de militant fent cas de les recomanacions del secretari d'Acció Política dels socialistes catalans que afirmava que hi havia dirigents que sobraven.

Una altra que sembla que sobra, almenys temporalment, és l'exministra Carme Chacón que ha decidit marxar durant un any a Miami per tal de donar classes sobre sistemes polítics comparats al Miami Dade College. Tal com explica El Periódico, la rival d'Alfredo Pérez Rubalcaba ha decidit posar terra i oceà pel mig per tal de veure l'evolució tant de PSOE com de PSC des de l'assolellat estat de Florida.

Parlem ara de xifres i sancions, perquè la DGT ha fet públic que en només 7 dies la Guàrdia Civil ha realitzat 35.000 denúncies per les infraccions comeses. A casa nostra, Mollet i Montgat han posat fil a l'agulla per millorar la conducció als seus municipis contractant els serveis de l'empresa Bilbomática, tal com recull La Vanguardia. A canvi del manteniment gratuïts de càmeres i radars, l'empresa rebrà el 30% de l'import de les sancions i els municipis veuran incrementades les arques municipals, que en el cas de Montgat ja ha recaptat 190.000 euros en pocs mesos.

Avui dijous, les perles continuen sorprenent a propis i estranys. En la llunyana terra de l'exrepública soviètica de Kazakhstan, mantenen una curiosa i cruel tradició que consisteix en sacrificar una cabra en els partits de futbol de la Champions, tal com llegim al diari ARA. Aquesta pràctica que ha arribat a oïdes la UEFA haurà de ser eliminada dels rituals del campió de la lliga d'aquell país, el Xakhter.

La segona perla ens la brinda National Geographic parlant d'una exhaustiva investigació sobre els fins fa poc classificats informes del metge personal d'Adolf Hitler. Així, ens desvetlla que el Führer tenia el costum de prendre fins a 60 medicaments diaris, entre els quals l'heoïna. El més impactant, però és que la megalomania del personatge arribava tan lluny que també s'injectava semen de toro per millorar les seves relacions. Però no és l'únic que utilitzava aquest tipus de substància, això és el que trobem al diari Qué! , el qual publica l'estrany cosmètic que utilitza el diputat mexicà Guillermo Romo per mantenir el seu cutis jove: esperma de tauró.

La darrera perla fa referència a l'estudi d'un equip d'investigadors de l'Institut de Biotecnologia Molecular de Viena que ha aconseguit crear cervells.humans de 4 mm a partir de cèl·lules mare. Un descobriment que segons publica la revista científica Nature podria servir per curar malalties com l'esquizofrènia o l'autisme. Gran pas de la ciència, tot i que si fem una ullada al panorama espanyol, fins i tot trobaríem cervells més petits que ens sorprendrien perquè malgrat la micromida són capaços d'emmagatzemar quantitats industrials d'ignorància.