1'58%? INACCEPTABLE!!!

Bon dia i bon dijous internautes. 'Si fas creure a la gent que estan pensant, t'idolatraran; però si els fas pensar, t'odiaran visceralment'. Aquesta frase anònima la vaig llegir ara fa uns dies i potser és una de les que millor reflexa el que va passar la tarda passada després que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, anunciés que el topall del dèficit per a les comunitats s'havia aprovat finalment en el Consell de Política Fiscal i Financera per àmplia majoria, és a dir, la de les comunitats del PP. Fent una excepció el ministre va concedir un marge molt notable a les "comunitats incomplidores", i l'assimetria per Catalunya es traduí en la bonica i màgica xifra de l' 1'58% pel 2013 i 1% per l'any que ve.

Sovint me'n faig creus de la capacitat que tenim els catalans per aguantar tot allò que etziben des del govern central. Ahir fou una altra gota malaia que continua erosionant l'estat del benestar de Catalunya. Ben lluny queda del 2 per cent sol·licitat per la Generalitat, i això amigues i amics suposarà que el govern català haurà de tornar a passar la tisora per reduir fins a 2.600 milions d'euros més d'un pressupost que a data d'avui encara no ha estat aprovat.

L'actualitat a vegades sobrepassa als polítics i el famós 1,58% al que ens han condemnat no s'assembla massa a allò que Alícia Sánchez-Camacho va prometre fa pocs dies, que era la negociació directa amb el ministre Montoro, ja que hi té un fil directe que beneficia en gran manera Catalunya. Però es clar, la boqueta de pinyonet de la líder del PP ahir no es va obrir per opinar sobre això, però si que unes hores abans de saber-se va convocar una roda de premsa per demanar que 'CiU torni tots els diners que han estat robant durant anys als catalans' pel presumpte cobrament de comissions en les adjudicacions públiques.

És ben interessant veure l'estòmac que tenen algunes persones, o en el cas de la dirigent popular, els llavis en forma de frankfurt, fent afirmacions d'aquesta índole quan el seu partit està esquitxat d'un munt de casos de corrupció i de presumpte finançament irregular, del qual avui el seu president n'haurà de donar explicacions degut a l'alarma social generada.

El més trist de tot això internautes és que després d'aquesta nova presa de pèl, els nostres dirigents no es van reunir d'urgència per valorar quina resposta donaven a Madrid, suposo que com que les vacances ja estan aquí, tampoc no és un tema que cremi i que no pugui esperar uns dies oi? No és d'estranyar doncs que el cop de puny sobre la tarda no arribi mai, i que la famosa frase de 'ja hem arribat al moll de l'os, ja ha quedat obsoleta i caduca perquè ja no queda ni moll ni os.

Al marge d'aquesta notícia que sens dubte tapà la resta, el president de la Generalitat compareixia a la comissió d'Assumptes Institucionals per donar compte del cas Palau. Un pur tràmit que no ens portà cap novetat significatica i en el que Artur Mas defensa la inocència de CiU respecte a les acusacions fetes per l'oposició i la fiscalia. El líder de CiU acabà la seva intervenció afirmant que si finalment es prova l'existència d'aquests cobraments, aleshores tornaran tots els diners i depuraran responsabilitats. Per acabar, també va reptar als partits a presentar una moció de censura si volen que plegui. El que dèiem, res que no haguéssim escoltat abans.

I després de tant iogurt, altrament dit llet agra o mala llet, desintoxiquem-nos i fem una ullada a les perles d'aquest dijous. El Periódico ens porta al món de les falsificacions i les rèpliques, que dia a dia van guanyant més qualitat, fins al punt que a aquest pas els donaran la ISO 9001. Això és el que deuen pensar els nombrosos clients que tenien dos tallers mecànics a València on es dedicaven a fer una transformació sensacional, convertir cotxes normals en Ferraris. D'aquesta manera, els 11 detinguts venien els cotxes a través d'internet per la no menyspreable xifra de 40.000 eurets, enfront dels 200.000 que costen els originals.

L'altra perla la publica E-notícies que ens informa sobre la decisió presa per l'Ajuntament de Sitges de substituir el nom d'Espanya d'una plaça i un carrer de la localitat pels seus noms originals. D'aquesta manera, la nova denominació passarà a ser Plaça Pou Vedra i carrer de la Bassa Rodona. Un cop d'efecte aconseguit gràcies a la campanya de l'ANC i la CUP. La moció fou aprovada pels grups de CiU i la CUP i el vot en contra dels de sempre, que m'estalviaré anomenar-los per no fer-los publicitat. I el PSC? Doncs s'abstení, tot i haver instat a fer un referèndum entre els veïns on votaren pel canvi.

I finalitzem parlant de la nova residència de la infanta Cristina i els seus 4 fills, els quals marxaran a Suïssa tal com escrivia la periodista Mariángel Alcázar, que és com la Paloma Gómez Borrero de la Monarquia. Llegim a El Confidencial que la família establirà la seva residència a Ginebra mentre que Iñaki Urdangarín es quedarà a Barcelona. Divorci a la vista? Intent d'evitar escarni públic si el condemnen a ell? No internautes, és perquè al gendre del rei no li acaba de fer el pes anar a viure a un país on les vaques són liles i on els formatges te'ls venen foradats.