Bon dia i bon dimarts internautes. 'Per dir-ho amb tota franquesa, a tots els llogarets es necessita un breu període de terror'. El revolucionari i fundador del totpoderós Partit Comunista de Xina, Mao Zedong, resumia d'aquesta manera el que acabaria essent pràctica habitual en el país més poblat del món. I és que les amenaces sempre han estat l'eina ideal per aquells que temen perdre quelcom, especialment l'statu quo en el que fins el present han viscut plàcidament. En la vida hi ha oportunitats, però també oportunistes que malgrat els hàbits no deixen de pecar en el malgust, especialment quan posen la nostra discordant en un funeral. Això és el que succeí la jornada passada a la catedral de l'Almudena, on el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, no va poder estar-se'n de convertir-se en més protagonista que el propi difunt, especialment perquè no sempre hi ha tantes autoritats presents i mitjans de comunicació cobrint l'acte.
La novetat vers el tradicional discurs carca i retrògrad de sa eminència fou una escalada en la violència verbal advertint, com a pastor que és, de l'arribada del llop en forma de guerra civil si no hi ha una concòrdia com la que propicià Adolfo Suàrez. Evidentment, el missatge estava dirigit a Catalunya i al president Mas que també era present al funeral de l'excap de govern. El que probablement no té en compte el prelat és que el llop no sempre resulta guanyador, com bé ens recorda Àngel Guimerà a Terra baixa quan Manelic després d'una disputa amb Sebastià acaba dient: "He mort el llop". Però es clar, n'hi ha que no se n'adonen i acaben confirmant la dita: "Genio y figura hasta en la sepultura de Suárez".
Diuen que les paraules se les emporta el vent o si més no les campanyes electorals, però si estan plasmades en un llibre d'una periodista famosa aleshores la cosa canvia notablement. Pel que sembla, la nova obra de Pilar Urbano fou tema de conversa a l'Almudena, especialment perquè l'autora assegura que Suárez sospitava que el monarca fou qui està al darrere del 23-F i això explicaria les tenses relacions que varen tenir al final del seu accidentat mandat. De tota manera, veurem si el pacte de silenci que ha funcionat tan bé durant anys s'acaba trencant i altres mitjans tracten el tema de manera oberta, perquè després de llegir l'entrevista que El Mundo li ha fet el cap de setmana a Urbano, no és que deixi al cap d'Estat en una posició massa còmode.
I mentre en l'àmbit internacional la majoria de la premsa espanyola s'apunta un gol impropi posant-se la medalla d'haver conquerit el país veí amb el recent nomenament de Manuel Valls com a primer ministre i Anne Hidalgo com alcaldessa de París, quan sembla que se senten més francesos que no pas espanyols, l'actualitat també ve marcada pel nou projecte d'Òmnium Cultural per internacionalitzar el procés. E-notícies explica la campanya Catalans want to vote-Human Towers for Democracy, en que 10 colles castelleres alçaran torres humanes en les principals ciutats europees per reivindicar que se'ns permeti exercir el dret a decidir. Muriel Casals explicà sense pèls a la llengua que han descartat la capital espanyols ja que han triat llocs on consolidar amistats, i Madrid no és precisament massa receptiva en aquest aspecte.
La perla del dia té una especial rellevància internacional i té com a protagonistes una de les famílies més famoses del món, els Simpson. Pel que es veu, la popular sèrie de dibuixos no contribuirà massa en la projecció de la "Marca España", almenys de forma positiva, ja que en l'espisodi 16 que s'ha emès als EUA la selecció de fútbol, coneguda també com "La Roja" o "La Furia española", subornarà l'àrbitre (Homer Simpson) en un dels partits del mundial de Brasil per tal d'assegurar-se la victòria.