Una nova independentista

Bon dia i bon dimarts internautes. 'Permetre una injustícia significa obrir el camí a totes les que segueixen.' Aquestes paraules assenyades de l'excanceller alemany Willy Brandt serveixen per tornar a la crua realitat després d'uns dies de vacances, que pel que sembla no tothom les ha gaudit de la mateixa manera. Si normalment sempre comencem parlant de personalitats, avui La Mossegada té protagonista algú que no és ni famós ni tampoc exerceix una responsabilitat pública, però que pel que va haver d'aguantar tant ella com els seus progenitors mereix que li dediquem unes línies. El cas és que la sensibilitat d'alguns funcionaris brilla per la seva absència, a base  d'un còctel de fredor i manca d'humanitat demostrant com d'impresentables poden ser determinades persones sense importar que estan obligats a oferir-nos un bon servei públic i per tant un respecte.

La nostra protagonista és la Laia, un nena de 9 anys que va acudir amb els seus pares a la comissària de Tàrrega per tal de tramitar el seu DNI. Però, ai mareta meva! Quina fou la reacció del policia encarregat d'expedir el document quan com un boltó va veure una presa fàcil a l'adonar-se de la diabòlica signatura de la Laia, no pas en forma de 666 sinó d'un simple estel que es veu forma part d'aquells criminals tan buscats que hi ha a totes les dependències policials. L'esmentat agent va arrugar el front dient que ell no podia procedir a fer el DNI ja que la signatura no era vàlida perquè tenia clares connotacions polítiques i va demanar explicacions a la mare pel fet d'inculcar ideologies que estan fora de la constitució espanyola. La informació que recull àmpliament El directe.cat explica la incredulitat de la mare al veure la ràbia embogida de l'uniformat que només veia fantasmes estelats per tot arreu, fins el punt que va reptar la família a presentar una queixa, això sí amb la covardia d'aquell que no es vol identificar, malgrat n'estigui obligat. Sobte veure reaccions com aquesta i veure com alguns tenen tanta por a un simple estel, suposo que si seguíssim la brillant lògica policial Agustí Fainé ja hauria dimitit com a responsable de La Caixa, per allò de l'independentisme mal entès. El que està clar és que després del trist episodi la Laia i la seva família tenen més números, si no ho són ja, de ser amants de l'estelada.

L'altra persona que de ser anònima pel gran públic també ha estat notícia aquests dies ha estat Rafael Martín Faixó, el qual fou "presumptament" fou colpejat pel la policia nacinal en la final de la Copa de l'assassí d'elefants, que es disputà a València. En la manifestació de suport que el muncipi de l'Alt Empordà organitzà, el jove reiterà que els policies l'insultaren i colpejaren al veure que portava una estelada al coll. A part d'un ull a la funerala i blaus per tot el cos, torna a demostrar-se l'estima amb què ens tenen als altres límits, i la estupidesa amb que ens tracten quan el responsable de la policia espanyola justifica les lesions per "haver caigut a terra un cop havia agredit als policies".Veurem quina és la resposta del ministre que sempre s'encomana a les verges per fer la seva feina.

I mentre els símbols independentistes comencen a fer-se un lloc a les mones de pasqua, totes elles "inconstitucionals" pels unionistes, els principals diaris de la caverna mediàtica tornen a l'atac amb tres fronts. El diari El Mundo ha tornat a fer una enquesta ben "innocent" i gens tendenciosa sobre si els espanyols són partidaris de suspendre l'autonomia catalana si es celebra la consulta. Curiosament la majoria amb un  46% diu què? Que sí, malpensats.

El segon front té com abanderat un diari que malgrat el seu nom mai ha estat raonable, ans al contrari. Per no quedar-se enrere davant la competència "mundial" també ha tirat d'enquesta i ha arribat a la conclusió que el rebuig a la independència guanyaria al Sí. Segons el diari de Paco Marhuenda, un 42,9 % s'imposaria davant el 39,3%, un fet ja prou sospitós tenint en contra que aquest rotatiu del grup Planeta acostuma a inflar i de quina manera els números, excepte els del multimilianari deute que ara li reclama a Lara el Banco Santander i La Caixa.

Per la seva part, el sempre "amable" ABC tornava a la càrrega tornant a vincular l’Assemblea Nacional Catalana amb terroristes, perquè segons la publicació monarquica estaria seguint fil per randa el full de ruta d'ETA per assolir la independència a través d'aquestes de desobediència civil. Si seguim el símil i acabem estirant encara acabaran criminalitzant Gandhi titllant-lo com el precursor de la banda armada per haver liderat els moviments pacífics d'insubmissió i desobediència a l'Índia.

La perla d'aquest dimarts resulta més que sorprenent i pujada de to pel que llegim a la premsa australiana. Segons sembla les autoritats del país han retirat del mercat una beguda energètica que sembla donava massa energia a determinada part masculina. Pel que es veu i/o es bevia, el producte tenia un alt component d'ingreditents que s'utilitzen pel tractament contra la disfunció erèctil. No cal dir el doble efecte que causa la seva ingesta, o bé d'alegria o d'incomoditat ja que provoca "priapisme", una erecció més llarga del compte, amb perdó. I es clar, no neixa de ser simptomàtic el nom de la beguda, MosKa, perquè amb la seva retirada més d'un estarà mosquejat.