Solucions imaginatives

Bon dia i bon dimecres internautes. Deia el famós cineasta Alfred Hitchcock que 'Hi ha alguna cosa més important que la lògica: és la imaginació.' I d'això en saben força determinats polítics com Maurici Lucena al qual sovint li toca fer tots els papers de l'auca. Ahir per exemple va haver de capejar les 10 dimissions que l'executiva socialista a Girona va sumar les altres 9. Ni més ni menys que 19 dels 33 membres han renunciat a seguir dirigint els socialistes en aquelles contrades, entre els quals l'exconseller Joaquim Nadal o l'exalcaldesa Pia Bosch., ja que no comparteixen les noves maneres ni tampoc estan d'acord a renunciar al dret a decidir. Aquest fet que en una formació normal suposaria sinó un daltabaix sí una bona sotragada a Can PSC sembla que s'ho prenen amb filosofia o almenys això és el que volen mostrar. 

La imaginació del portaveu socialista ens recordà temps immemorials, quan un tal "Paquito" es dedicava a difondre una inexistent confabulació judeo-massònica per justificar l'injustificable de les seves accions. No sé si conscientment o no, Lucena lluny de fer certa autocrítica, perquè d'això ja se n'ocupen els "crítics", va restar importància a la crisi gironina atribuint-la a personalismes i a una "conxorxa" perfectament organitzada per CiU i ERC per combatre el partit de l'encara líder del PSC, Pere Navarro.

Malgrat Sant Jordi no pugui ser un dels referents pels amants dels animals, bàsicament per allò de matar el drac o l'aranya, n'hi ha que sí que han vist una oportunitat per mostrar el seu interès "sobrevingut" per les lletres i cultura catalanes. És el cas de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría que avui es deixarà fotografiar acompanyada de diversos representants del sector editorial, especialment per aquelles vinculades al grup Planeta.

I mentre algunes busquen la foto, Sánchez-Camacho inclosa, el president de la Generalitat aprofitarà aquest matí per rebre els corresponsals dels mitjans acreditats a Espanya per respondre a les seves preguntes i així deixar clar que la intenció del govern català no ha variat a l'hora de convocar la consulta. Aquestes paraules són precisament les que pronuncià Artur Mas en l'entrevista inaugural a El Punt Avui TV, en la qual va explicar que posarà les coses ben difícils al govern espanyol per tal que puguin impedir-ne la celebració, i que en tot cas no es quedarien de braços creuats si finalment fos prohibida, organitzant una campanya internacional per denunciar la manca de democràcia a l'estat espanyol.

D'altra banda, si bé miren d'evitar que se'ls posi al mateix sac, PP i PSOE continuen mostrant-se igual d'amics a l'hora d'impedir-nos votar i mirar de convèncer-nos que això nostre no porta enlloc. No sé si fruit a l'afició a la ingesta de bombons de marihuana o a determinades substàncies blanques com les que han fet dimitir al regidor Popular de Nules (Castelló) José Vicente Adsuar, però el cas és que a vegades Mariano Rajoy sembla que hagi fumat quelcom més que un cigar després d'escoltar-lo. Ahir mateix, el Senat serví perquè el president del govern afirmés emplacés als partits sobiranistes a fer ús de la imaginació ara que el Congrés espanyol ha tancat la possibilitat de fer un referèndum. I això és quelcom que els manca a ells, perquè aquest tipus de resposta demostren que no tenen res per oferir-nos i sembla que no s'adonin que som uns quants que no combreguem amb el "más de lo mismo".

A la perla d'aquest dimecres ens fem ressò, mai millor dit, de la sentència que recullen diversos rotatius italians. De tots és sabut que les parets d'ara no són precisament com les d'abans i sovint semblen paper de fumar, això és el que deuria pensar bona part del veïnat que van haver de patir els gemecs i magarrufes d'una apassionada parella que no els importava realitzar pràctiques sexuals més aviats monòtones, fins el punt que la comunitat va acabar denunciant als amants per contaminació acústica. I és que tanta passió ha acabat passant factura al marit que haurà d'afrontar fins a 6 mesos de presó per posar el crit al cel.