L'EPA fatal i Rajoy contentíssim

Bon dia i bon dimecres internautes. 'Més val un minut de vida franca i sincera que cent anys d'hipocresia.' Unes paraules de l'escriptor i assagista Ángel Ganivet, que ben segur no és un dels autors de capçalera de Mariano Rajoy tenint en compte l'empremta que deixa dia sí i dia també en la manera de governar. Malauradament, tothom més o menys "llegit" sap que la màxima de molts partits és que "els programes electorals estan per NO complir-los" i el Partit Popular en això és tot un campió. El darrer exemple ens l'oferia ahir el president del govern, en un exercici d'hipocresia i cinisme, quan després de fer-se públics els desastrossos resultats de l'Enquesta de Població Activa amb 184.600 llocs de treball destruits, s'escapava de les incòmodes preguntes de la premsa afirmant que se sent "molt content per aquestes dades".

Un altre insult majúscul al 26% d'espanyols que assisteixen atònits i viuen amb estupefacció els discursos positius que des de la Moncloa s'esforcen a divulgar, mentre ells s'ho miren des de les quilomètriques cues a les oficines de desocupació. El cas és que malgrat l'EPA demostra que hi ha menys feina, menys cotitzacions i més joves que marxen, el govern espanyol segueix fent un mal ús del lema "La imaginació al poder" que el maig del 68 francès va popularitzar en un sentit ben diferent, perquè l'equip d'en Mariano deu haver seguit el manual dels ideòlegs de les "armes de destrucció massiva" i pretenen fer-nos combregar amb rodes de molí, disfressant la crua realitat per aquests "móns de Yupi" que tan agrada als PoPulars.

Ja ho diuen que les casualitats no existeixen però el cas és que coincidint amb la visita a Madrid d'un indignat Pere Navarro per explicar les seves penes, la capital del reino va tornar a ser l'escenari d'un espectacle més propi del programa "Hermano mayor" que d'una cambra parlamentària. El show el protagonitzaren dues Sorayas: Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern i Soraya Rodríguez, portaveu socialista. Aquesta última no va escatimar en desqualificacions i crítiques corrosives acusant els populars de beneficiar-se de sobresous il·legals, recuperant els papers de Bárcenas. 

Aquesta doble moral dels principals partits espanyols que en època electoral gaudeixen tirant-se els plats pel cap contrasta amb la sequera, malgrat sigui època de pluges, que ambdues formacions tenen a l'hora de dimitir d'algun dels escàndols de corrupció que els esquitxen. Però el cas és que la diputada socialista va aconseguir crispar la vicepresidenta fins el punt que la mà dreta de Rajoy acabés dient als passadissos del Congrés que "Mai en la meva puta vida he cobrat un sobre". Aquesta finura de la popular demostra que les creences PoPulars s' ajusten a la realitat, ja que al pot petit hi ha la bona confitura però també el verí més potent.

I mentre el Banc d'Espanya advertia que els bancs que no passin els propers "stress test" tornaran a ser rescatats amb diners públics, els polítics tocaven el violí i preferien comentar les paraules del jutge Santiago Vidal parlant de l'esborrany d'una futura constitució catalana. I el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, no va deixar passar l'oportunitat per criticar una gosadia tan gran com aquesta, tot argumentant no hi ha necessitat de redactar una Constitució catalana ja que a dia d'avui Catalunya segueix formant part d'Espanya, com si no ho sabéssim. Evidentment, queda clar que tot i que Duran va dir que respecta aquesta iniciativa privada no té cap mena d'interès en que el nostre país deixi de formar part d'aquesta estimada pàtria del polític democristià.

Sigui com sigui, indeferent no ha quedat l'òrgan disciplinari del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) davant aquesta inciativa d'aquests jutges catalans. Tal com llegim al diari ARA , el Consell ha obert una investigació per determinar si hi haurien incorregut en alguna responsabilitat i/o falta, que fins i tot podrien derivar en la seva expulsió de la carrera judicial, com prou bé saben jutges o exjutges com Baltasar Garzón.

La perla d'aquest dimecres ens ve a recordar que n'hi ha que neixen estrellats, si més no uns més que altres. I és que els amants de viatges poc convencionals veuran ampliada l'oferta amb el naixement de Space Expedition Corporation (SXC), una nova empresa dedicada als viatges espacials que iniciarà la seva activitat l'any que ve. I sembla que el mercat no li serà massa desfavorable tenint en compte que 200 persones ja han reservat un seient a la nau espacial. La nau que s'enlairarà des de l'illa de Curaçao gairebé en posició vertical i agafarà una velocitat 3 vegades superiors a la barrera del so. Així que si sou amants de l'adrenalina, de les emocions fortes, no us agrada fer cua al Dragon Khan i disposeu d'una mica de quincalla (72.000 euros), podreu gaudir de 60 minutets com si estessiu a un Planetarium de luxe.