No molesteu !

Bona tarda i bon dimarts internautes. Fa uns quants anys l'escriptor i dramaturg irlandès Oscar Wilde ens obsequiava amb la següent frase: "Perdona sempre als teus enemics, res no els molesta més". Un consell intel·ligent que evidentment no està a l'abast de totes les ments pensants que a data d'avui encara ens governen. L'espisodi que ahir patineren els periodistes és l'exemple més palpable que demostra que l'equip de Mariano Rajoy no només continua blindant-lo a ell sinó també aquella informació sensible que ataqui o divergeixi del discurs oficial. Si fa uns mesos Moncloa començava a adoctrinar-nos sobre les rodes de premsa 3.0 amb pantalles de plasma, ahir més o menys van voler fer el mateix des de Washington.

Si habitualment els periodistes ja tenen prou dificultats per informar del que fa o desfa el l'executiu central, la jornada passada fou el súmmum de la indescència a l'hora d'acreditar els enviats especials a la Casa Blanca, on Mariano Rajoy era rebut per Barack Obama. Evidentment, el conflicte català planava a l'aire i els responsables de comunicació espanyols facilitaren l'accés només als mitjans afins, deixant els més crítics, entre els quals bona part dels catalans, fora de la roda de premsa, que per cert només tingué una pregunta per banda, tal com denuncia El Periódico en el seu editorial.

Tot i així, els periodistes que malgrat tot segueixen molestant, aconseguiren introduir la pregunta tabú sobre Catalunya, i Rajoy visiblement incòmode perquè s'ensenyaven les vergonyes al gendarme mundial, va optar per negar qualsevol possibilitat de secessió a Espanya apel·lant al sentit comú i per la seva banda el president nord-americà evitava respondre la mateixa pregunta. Tot i això, Rajoy tingué un bon dia perquè aconseguí la foto tan preuada i la benedicció del líder del EUA per l'èxit de les reformes econòmiques, tot i que també li recordà que cal fer els deures per reduir l'elevada taxa d'atur.

A casa nostra, malgrat el temps no deixa de ser força elevada la preocupació que es viu a CiU pel cas de les ITV. Ahir, la Fiscalia Anticorrupció demanava una nova imputació per Oriol Pujol, en aquesta ocasió com a presumpte autor d'un delicte de suborn després d'un correu electrònic trobat per la policia en que diversos empresaris fan esment dels 30.000 euros que hauria demanat l'exsecretari general de CDC per tal de votar a favor de la llei de seguretat industrial. Tot i que encara no s'ha provat res i que tothom és innocent fins que es demostri el contrari, a ningú se li escapa que a mesura que la consulta estigui més a prop determinats poders i mitjans aniran creant l'ombra de la sospita al voltant d'aquest i altres casos que puguin sorgir.

El que no deixen de sorgir són declaracions sorprenents i gairebé kafkianes com les que recull La Vanguardia de Carlos Espinosa de los Monteros, responsable de la Marca España, que ahir era a Barcelona convidat pel Circulo Ecuestre. Segons explicà el dirigent, resulta que els catalans un dia vam llevar-nos il·luminats per una brillant idea: posar estelades als balcons perquè sinó els estrangers confonien la senyera amb la bandera espanyola i això no podia ser. Espinosa també va animar les empreses catalanes a treballr juntament amb les firmas espanyoles ja que la marca Catalunya no la coneix ni la portera de l'edifici i en canvi podrien aprofitar el gran paraigua de la Marca España per expandir-se i guanyar "prestigi" a l'exterior. No sé si aquest home ahir s'havia passat amb la medicació o simplement va tenir un mal dia, perquè només cal veure la valoració pèssima que els propis espanyols tenen dels seus seus polítics i les seves institucions, tal com revela la darrera Enquesta Social Europea.

Parlant d'Europa, Vilaweb destaca novament el contrast entre el govern espanyol i britànic en cas de secessió del seu territori. Mentre Madrid nega una i altra vegada, com si d'una lletania o mantra es tractés el dret a decidir, a Londres en canvi anunien que el govern assumirà el 100% del deute en cas que el Sí per la independència triomfi a Escòcia. Segons el Tresor, si es produeix aquest fet seran les autoritats d'ambdós països que s'asseuran a negociar quina part els correspon.

En l'àmbit de les perles avui destaquem una notícia trista i curiosa que explica el diari anglès Daily Mail. Segons el rotatiu el dia més trist de tot l'any 2014 serà el 20 de gener. L'estudi realitzat a partir de dos milions de missatges de Twitter, demostra que només el 12% de la població aconsegueix assolir els objectius que es planteja en canviar d'any. D'aquesta manera, els investigadors han descobert que al voltant d'aquesta data és quan els "piuladors" envien missatges més tristos, depriments i negatius, assumint que els bons proposits i plans pel nou any difícilment es realitzaran. Tot i la manca de rigor d'aquesta investigació, no deixa d'alegrar-nos que almenys no hagin triat el 9 de novembre, per raons òbvies.

La segona perla també té caràcter científic i ens arriba des de terres nipones. Diversos investigadors de la Universitat de Tòquio han inventat un mirall que li encantaria a la bruixa de la Blancaneus. Sembla que el nou enginy permet incrementar l'autoestima després de mirar-t'hi ja que a través de diversos processadors i una càmera digital interna, l'espill sempre et tornarà el teu rostre somrient. Podeu comprovar-ho en aquest vídeo.

Tot i així, no oblideu el que diu un popular proverbi àrab: 'Si veus les dents al lleó, no et creguis que és perquè t'està somrient.'

Una vez que pasaron las celebraciones de fin de año, los regalos navideños, fiestas, banquetes y vacaciones;  las personas tienen que volver a su vida cotidiana, obligaciones escolares y laborales, todo ello, enfrentando la bancarrota que quedó tras tanto derroche.
Eso provoca que las personas se sientan abatidas, desmotivadas y deprimidas y es justo durante este lunes cuando más lo resienten, pues éste podría ser el día más infeliz de todo el año.
A lo largo de los últimos tres años, varios investigadores analizaron más de dos millones de mensajes de Twitter colocados en enero buscando un lenguaje negativo y frases que indicaran mal humor.
Hallaron que este lunes se registra una cantidad cinco veces mayor que el promedio de tuits relacionados con el sentimiento de culpa por el abandono del objetivo de llevar un modo de vida más sano, según el diario británico 'Daily Mail'. 
Según la empresa fabricante de bebidas Upbeat, este día también crecen en seis veces las quejas sobre las condiciones meteorológicas y los hombres se sienten peor que las mujeres.
Los letrados, por su parte, describen este lunes como el Día del Divorcio, dado que es el más habitual del año para iniciar el proceso de divorcio.
En enero en general se inician dos veces más acciones de divorcio que en septiembre, el segundo mes más 'popular' en este sentido. La presión financiera, el abuso de alcohol, desacuerdos con los familiares y riñas sobre las labores del hogar encabezan el listado de las razones de las disputas, según el portal Divorcedepot.co.uk.
Otra encuesta elaborada por Evian sobre el periodo posterior a las Navidades, reveló que más de un tercio de aquellos que tienen que desplazarse para ir al trabajo describieron su viaje como "aburrido" y que una de cada cinco personas dijo que el regreso al trabajo era "como el día de la marmota", en referencia a la película en la que un personaje tiene que revivir el mismo día una y otra vez. 
Estos datos refuerzan el cómputo que hizo el psicólogo británico Cliff Arnall sobre el día más deprimente del año. Una ecuación matemática que publicó en 2005 donde toma en consideración el tiempo atmosférico, los datos estadísticos sobre los endeudamientos particulares y el plazo transcurrido desde Navidad. Según él, el día más deprimente es el lunes de la última semana completa de enero.
- See more at: http://www.uniradioinforma.com/noticias/curioso/articulo245263.html#sthash.RT9yscCl.dpuf