La Rampa Reial

Bona tarda i bon dijous internautes. 'La vergonya de confessar el primer error, en fa cometre molts altres.' Així d'explícit es mostrava el poeta i faulista francès, Jean de la Fontaine, al referir-se al sempre espinós i delicat concepte de la vergonya. De per sí ja resulta més que vergonyós el tractament que tant polítics, magistrats o periodistes entre altres donen al cas de l'Institut Nóos, on fins fa no massa semblava que l'únic culpable fos Iñaki Urdangarín. Però això malauradament ja no és d'estranyar pels d'aquí, però sí per bona part de l'estranger que es pregunten el perquè de tota aquesta ensabonada a una família més intocable que els homes d'Eliot Ness.

La Vanguardia publica que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha decidit que les condicions per declarar de la infanta seran les mateixes que va tenir el seu marit. Això vol dir que mal li pesi, la filla del rei haurà de passar el seu particular via crucis i recórrer la famosa rampa que condueix als jutjats de Palma, batejada per molts com "rampa de la vergonya". De tota manera, la darrera paraula sembla tenir-la
Prefectura Superior de Policia ja que estudiaran si la seguretat aconsella que la passejada la faci en cotxe o bé com "San Fernando: la mitad a pie y la otra mitad andando".

Evidentment, casos històrics com aquest són comptats i en temps de crisi serveixen per expremer idees i generar noves formes de negoci. Per aquest motiu la mestressa del bar Es Suprem no deixat passar l'oportunitat i ja comença a buscar patrocini donat que cada vegada que algun famós es persona al tribunal sempre apareix el seu establiment al fons. Tot i així, els veïns dels voltants també han començat a negociar el preu dels seus balcons privilegiats amb diversos mitjans de comunicació que podrien arribar a pagar fins a 1.500 euros el proper 8 de febrer.

Parlant de negocis, la ciutat Suïssa de Davos ha tornat a acollir el Fòrum econòmic mundial on nombrosos personalitat de l'economia, la política i l'empresa debaten sobre els problemes més urgents del planeta. Enguany l'anècdota ha tingut com a protagonistes l'alcaldesa de Madrid, Ana Botella i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria que han vist com en el programa d'aquest esdeveniment només apareixia les seves fotos i deixava en blanc els respectius currículums a diferència de la resta. No sabem si es tracta d'un simple error o simplement obeeix a la vergonya que pot provocar representar actualment la Marca España.

I la crònica d'urgència d'aquest migdia ens arriba de Can Barça, perquè el rumor que publicava ahir La Vanguardia sobre la possible dimissió del president del club blaugrana, es materialitzarà aquesta mateixa tarda després d'una reunió urgent de la junta. Pel que sembla, la poca transparència en el contracte de Neymar i el fet que l'Audiència Nacional pugui arribar a imputar Rosell per apropiació indeguda. Aquesta però, no és l'única ombra de dubte que pesa sobre Sandro, ja que el dirigent també ha estat investigat al Brasil per haver-se beneficiat il·legalment d'un contracte per organitzar un partit de la selecció brasilera. Si bé la querella per les presumptes irregularitats que ara investiga el jutge Ruz fou presentada pel soci Jordi Casas, a ningú se li escapa que darrera d'ell podria haver-hi una conspiració promoguda per alguns exdirigents que malgrat no es pronunciïn segur que estan "al loro" i estudien si aprofitar l'avinentesa per tornar-se a presentar.

En l'àmbit de les perles ens fem ressò de l'operació que la Policia Nacional efectuà a Toledo en que desarticulà una de les bandes europees més importants en la falsificació d'euros. Els agents explicaren que el laboratori produïa diàriament fins a 2.500 euros i era dirigit per un autèntic mestre, un home de 60 anys llicenciat en  Belles Arts. Les forces de seguretat destacaren la gran qualitat dels treballs en els bitllets de 50, però també en la professionalitat en l'elaboració de dòlars i passaports de la UE. Probablement cansat de jugar al monopoli amb la seva dona, van decidir posar fil a l'agulla i passar a l'acció.

La segona perla ens arriba de l'espai exterior, o gairebé ja que Barcelona ha obert la botiga aliens4sale, un comerç impulsat per una parella d'emprenedors que van pensar que els extraterrestres poden marcar tendències i modes en la decoració de la llar i per això ofereixen una àmplia col·lecció figures i objectes curiosos sobre aquests homenets verds. Veurem si els va bé el negoci, més que res perquè també sap greu que haguessin de fer un ERO i acabessin marxant del Planeta.