De cara a la paret

Bona tarda i bon dimecres internautes. 'La finalitat del càstig és assegurar-se que el culpable no reincidirà en el delicte', si més no això és el que pensava el filòsof italià Cesare Beccaria al S.XVIII. Però es clar, si alguna cosa tenen algunes persones és la incertesa a l'hora de reaccionar en situacions extremes. Lluny, ben lluny de la incertesa ha estat Pere Navarro a l'hora d'infligir el càstig als 3 diputats partidaris de la consulta que aquests dies també estan vivint el seu via crucis particular. Si bé la comissió de garanties del PSC va desestimar en un principi la seva expulsió, imposant-los la suspensió cautelar de la comissió executiva del partit i del Consell Nacional, ahir el grup parlamentari socialista els substituïa en les diverses comissions que fins ara ocupaven al Parlament i a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. 

De fet aquesta ha estat la menys dolenta de les solucions si tenim en compte que el principal objectiu de l'encara líder del PSC era expulsar-los fulminalment de forma exemplificadora per si algun altre il·lustre diputat tenia temptacions de seguir els seus companys. Afortunadament es veu que encara hi ha algú en aquella casa que pensa una mica i no es deixa portar pels mateixos instints primaris que el primer secretari, valgui la redundància. Això sí, Navarro ha volgut fer un mobbing particular als seus treus companys i els ha exilat en un racó dels escons del grup parlamentari. La veritat és que el dirigent socialista potser no considera aquesta mudança un càstig sinó un tot honor, ja que estan a tocar dels diputats d'Albert Rivera amb qui Navarro s'hi troba quasi tan bé com amb el PP, d'acord amb alguna foto de família que circulà el passat desembre.

I Avui el Parlament ha estat notícia pel debat de pressupostos on el tema de la consulta ha tornat a posar sobre la taula la divisió entre els partidaris de votar i els que no. Mentre Alicia Sánchez-Camacho repetia la lletenia sobre la il·legalitat del referèndum, Artur Mas tornava a insistir en conèixer detalls sobre el pla secret de Rajoy per evitar-lo i remarcava la obsessió dels populars vers la seva persona, quan de fet ell només és el cap visible d'aquest 70%  de ciutadans que volen votar i no els deixen. Precisament, el que no ha deixat massa ben parat ha estat la resposta del president a Pere Navarro responent les crítiques que aquest últim ha fet per no dialogar amb Rajoy i per haver-se reunit en secret amb el seu homòleg de la Llombardia, Roberto Maroni. En llenguatge futbolístic podríem dir que Mas li ha clavat dos gols per l'esquadra quan ha recordat  al socialista el seu poc diàleg amb els crítics del seu partit i la trobada que en el seu dia també tingueren Rubalcaba i Maroni quan aquest era ministre de l'Interior.

I si això passava al cap i casal, a la capital del Reino el Congrés debatia sobre Europa i malgrat diverses interpel·lacions, Mariano Rajoy només s'ha referit al "problema català" de passada i ha demanat a les formacions sobiranistes que expliquin "tota la veritat" als ciutadans sobre les conseqüències d'allò que demanen i ha exigit que no manipulin la informació. Si no fos perquè potser s'ho creuen em fa gràcia que sigui precisament el president del PP qui parli de manipulació informativa.Un fet que per cert veurem i patirem ben aviat perquè un dels punts que vol potenciar l'executiu de Rajoy és la presencia dels membres del seu govern i del PP a Catalunya per tan d'intentar evitar l'inevitable. La setmana que ve ell mateix assistirà a la convenció organitzada per la seva filial a Catalunya, sota el lema de "Junts Sumem".

A l'hora de parlar de les perles d'aquest dimecres sens dubte hem de començar per curiós consell que la Policia Nacional feia a través del seu Twitter donant indicacions per tal que t'enxampin amb porros a l'aeroport. Passa una mica com el cas d'en Navarro, que no sabem si és una estratègia secreta per buscar allà on no aconsellen o és simplement una patinada més del ministeri de l'Interior. Les instruccions del cos policial expliquen què cal fer per tal que els gossos no detectin la "Maria".

La segona perla tampoc ens deixa indeferents i té a veure amb la informació publicada pel diari Times sobre un espectacular robatori de 100 baionetes i gairebé 7.000 euros en unes pastilles sustretes del ministeri de Defensa. Per tal de dissimular l'indissimulable, fonts del departament han explicat que les pastilles de color blau i de nom Viagra tenen també aplicacions per tractar la hipertensió arterial.
Després d'aquest furt més que lamentable, veurem si alguns partidaris de reconquerir Gibraltar aprofiten el moment de debilitat britànica ara que estan en hores baixes i no presenten armes per falta de medicació.