La intel·ligència emocional dels missatges de Cap d'Any

OPINIÓ
CARLES SÁNCHEZ

La gent intel·ligent ho és encara més quan també ho és emocionalment. Ja ho va dir un tal Goleman fa uns 20 anys. Ara es mesura la intel·ligència no només per capacitats simplement intel·lectuals (càlcul, aritmètica, comprensió oral i espacial, cultura general, entre d’altres, etc...) sinó també per altres capacitats relacionades amb els sentiments: empatia, motivació, relacions personals, habilitats socials. Poder percebre, comprendre, utilitzar i dirigir les pròpies emocions, és a dir, la capacitat de voler escoltar i entendre als teus veïns, coneguts, amics, familiars... de forma activa. Cervell i emocions units per ser més efectius.

Dit això, els senyors del PP, sobre tot els nostres Governants i m’atreveixo a incloure a la major part dels nostres polítics, tenen una intel·ligència emocional pràcticament nul·la. Al missatge de Cap d’Any, pràcticament tots menys un, han parlat de la nostra egoïsta demanda al Regne d’Espanya. No cal repetir-les, ja les haureu escoltat.

Aquestes actituds feixistes només poden venir de persones egoïstes que es mouen pels seus propis interessos, sense pensar que potser quelcom passa a Catalunya i als seus habitants, quan demanem la separació, per no parlar d’altres problemes que els propis espanyols pateixen.

En lloc de preocupar-se per escoltar i mirar el perquè de les nostres demandes i procurar establir un diàleg,  es fan un enroc i només saben dir No a tot, i cridar a Europa que els ajudi a evitar un gest tan democràtic com votar per decidir el nostre futur. I ells ens parlen de Democràcia? D'aplicar les lleis? De la seva Constitució?

El que no saben és que cada vegada tenim més propera la possibilitat d'ésser independents. Pobrets... son il·lusos. Deixeu-los que solets estan i solets es quedaran. Són com nens egoïstes, no m’estranya, els seus pares foren uns feixistes que van sotmetre el seu poble durant 40 anys i enlloc d’aprendre a no fer el mateix han decidit no evolucionar.

La prova és que malgrat la crisi, tant dretes com esquerres no han tocat pràcticament els sous i segueixen viatjant en primera classe,  sense tenir cap intenció de separar el poder judicial del legislador, perquè així poden seguir manipulant els TC i TS per escollir entre ells mateixos els magistrats que han d'anul·lar sentències dictades per jutges honestos, especialment quan són contràries als interessos dels seus partits. Així, el ministre de Justícia signa indults sense tremolar-li la mà quan es tracta de polítics o personatges que ells necessiten tenir calladets. I encara que tot això ho sap el poble, els hi és igual, segueixen dient amb veu alta que ells defensen l'Estat de dret i que hi són perquè els han votat.

Per no parlar de canviar la Constitució només quan ells o el seu Rei ho necessiten, Una Constitució feta sota l'espasa de Demòcles, ja que els grups feixistes que tenien molta força, encara en aquells anys, i que cap partit ha estat disposat a canviar. Ja els hi va bé, tenen sotmès i enganyat un poble sota una falsa democràcia.

Ho sento, però tenint tota la informació que tots sabem, Jutges primer, Periodistes, Personatges del món de la Cultura i altres amb la força de tot un poble, haurieu de fer un manifest en contra d’aquesta classe política, obligant a fer-los dimitir i canviar tots els mecanismes per arribar a tenir una democràcia de ple dret amb un marc constitucional en que el poble esculli lliurement, sigui Estat federal o el que finalment sigui votat per la majoria. No seríem els primers, ja ho han fet a Europa. Quina por teniu? No veieu que tenim molt a guanyar i res a perdre?

Però també penseu que independentment que Catalunya arribi a ser un estat Propi i Independent, no ens enganyem, el que passa a nivell polític a les institucions és el mateix i també ho hem de canviar, sinó, mai no serem veritablement lliures i Independents. Visca Catalunya i la resta de pobles que volem ser lliures!