L'empresa més filantropa del món

OPINIÓ
CARLES SÁNCHEZ
Sabent que “Filantropa” és aquella persona que ajuda de forma desinteressada als demés, després de buscar i rebuscar, he trobat l’Empresa per excel·lència més filantropa de tot el món. Els seus Treballadors cobren sous desmesurats. A més, son ells i no l’empresari els que decideixen quin sou tenen, augmentant-se’l sempre que volen, sense que l’empresari els el pugui baixar.

Les dietes d’allotjament i transport les cobren igual, encara que tinguin com a pis propi el seu lloc de treball. Ah! I en primera classe i hotels de 5 estrelles, no sigui que enganxin una malaltia si es barregen amb el poble. Tenen un servei de Bar-Cafeteria amb preus per sota dels costos, per tant l’empresari ha de posar diners de la seva butxaca.

Van a treballar quan volen, si alguna vegada, o moltes ni apareixen per allà ningú els diu res. Fins i tot s’adormen sobre la cadira i res, a parlar fluix no fos cas que es desperti... pobret. Això sí, si alguna vegada s’ha de votar quelcom, sobretot si és per apujar el seu sou hi són tots. Aquell dia no hi falta ni el més despistat.

Les normes Laborals les dicten els mateixos i a més moltes vegades donen feina a tercers a dit, i quina casualitat, després veus que els donen càrrecs d’Alt nivell en aquelles empreses que casualment van afavorir.

Si algun agosarat opta per demandar-los, difícilment els imputaran, però si això passa i finalment són condemnats, el president de l’empresa, que no és el empresari, o bé un dels seus directius solventarà el problema indultant-los.

Le feina la fan durant 4 o 8 anys com a molt i quan acaben, alguns reben un sou vitalíci i només cal que cotitzin pocs anyets per tenir la màxima cotització de jubilació garantida. Per si això fos poc, acostument a ser consellers delegats de vàries companyies que han “ajudat” mentre treballaven.

I després diran que no hi ha bons empresaris!

M’oblidava de dir que l’esmentada empresa té marca registrada: E S P A N Y A

I els seus Empresaris, socis a parts igualss: Els Pobrets Espanyolets.

JO MAI MÉS VULL FORMAR PART MAI D’AQUESTA EMPRESA! I TU?