Europa no està tan sorda

Bona tarda i bon dilluns internautes. 'No hi ha pitjor sord que el que no vol sentir, tot i que n'hi ha un de pitjor, aquell que per una orella li entra i per l'altra li surt'. Aquesta frase de l'escriptor del S.XVII, Baltasar Gracián serveix per endinsar-nos en l'actualitat d'aquest dilluns, marcada especialment per un petit triomf de CDC en el terreny internacional. I és que una part d'Europa sembla haver passat per Gaes si tenim en compte que el Congrés de l'ALPE (Partit de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus) celebrat a Londres recentment a Londres ha votat a favor de l'esmena que inclou el dret a decidir de Catalunya. El tema no és precisament menor perquè entre les files d'aquests 55 partits que formen part d'aquest grup s'hi troben personalitats com el comissari europeu d'economia, Olli Rehn i Anders Rasmussen, secretari general de l'OTAN. 

Petita victòria dels convergents que s'ha vist un xic aigualida per les paraules que aquest matí pronunciava la portaveu de l'Aliança Atlàntica, Oana Lungescu, afirmant que les noves incorporacions a l'organització només poden efectuar-se amb el consens de tots els aliats. Aquest fet no deixa de tenir cert parany, ja que a l'igual que passa amb la Unió Europea, Escòcia fa temps que està negociant poder quedar-s'hi i a més, hi ha estats com Suècia, Finlàndia, Irlanda o Àustria que no en són membres però sí que hi estan associats.

Al marge d'aquestes batalletes, a casa nostra teníem com a convidat aquest cap de setmana, Alfredo Pérez Rubalcaba, que aquest pas acabarà parlant també català en la intimitat. El líder del PSOE ha tornat a fer-se veure al costat de Pere Navarro, convers per antonomàssia. Rubalcaba que jugava a casa, després que els socialistes catalans hagin abandonat definitivament el dret a decidir, va deixar caure frases tan boniques com que ningú ha fet més per Catalunya que els socialistes, el que no va aclarir és si era per bé o per mal. A l'igual que Navarro va insistir en que volen reformar la constitució, sense especificar en què, a través d'una cortina de fum anomenat federalisme. Un model que l'encara líder del PSC va voler vendre als votants d'ICV i C's perquè segons ell és la gran solució a la quadratura del cercle independentista.

Parlant d'il·luminats, cal fer esment al brillant parlament que el vicepresident de la Generalitat Valenciana, José Císcar, feia després de la gran manifestació convovada a València i Alacant per rebutjar el tancament de Canal 9 on s'exigí la dimissió del govern valencià d'Alberto Fabra i la convocatòria d'eleccions. Segons Císcar, "la dimissió no es contempla perquè no hi hagué prou gent a la manifestació". En aquest sentit no podem deixar de parlar de la informació publicada pel diari de Levante, que apunta que la desaparició de la ràdio i televisió pública vindrà acompanyada per la implantació d'un nou canal de TV privat, gestionat per gent PePera i propera a la secretària general del PP, Dolores de Cospedal.

Una jugada que els sortiria rodona en cas que els mals resultats que donen les enquestes es materialitzin en una derrota en les properes eleccions autonòmiques, ja que continuarien dominant l'espai mediàtic del País Valencià. Si a aquest li sumem les paraules de Mariano Rajoy qualificant de gran disbarat la denúncia presentada pel govern contra Intereconomía TV i 13 TV per la banalització del nazime, comparant-lo amb el catalanisme. El cert és que fa por constatar la peculiar idea que els populars tenen del concepte comunicació i llibertat d'expressió, a costa dels catalans.

Però el cap de setmana també ens ha deixat notícies més amables en forma de perles. La primera ens arriba des de Suècia, on sembla que la conscienciació i la responsabilitat d'aquest país escandinau arriba a tots els àmbits. Tal com explica l'agència de notícies DN, un pres va aconseguir fugar-se de la presó per solucionar el mal de queixal davant la indiferència a les seves queixes. El reu va tirar pel dret i anar al dentista, deixant com l'odontòleg a tothom amb la boca oberta al veure'l tornar a la cel·la poques hores després.

I d'un fet gairebé inversemblant a un altre de paranormal. La segona perla ens apropa al món de la vidència, perquè 4 futuròlegs que han participat a la fira Màgic Internacional de Barcelona han predit que la independència de Catalunya la tenim gairebé a tocar, ja que després de guanyar sobradament la consulta de l'any que ve, veurem com les estructures d'estat prendran forma entre el 2015 i el 2017. Tot i aquests bons pronòstics esperem que la vidència es converteixi en evidència, ja que aquesta sempre acostuma a ser més palpable i tangible.