La xocolata d'un lloro del PSOE

Bona tarda i bon divendres internautes. 'És difícil fer a un home miserable mentre senti que és digne de si mateix'. Interessant les paraules del president Abraham Lincoln ja que serveixen per parlar d'una actitud que de dignitat, més avit poca. Ens referim al lamentable espectacle protagonitzat ahir pel diputat del  PSOE José Segura, el qual mostrà el seu pitjor perfil durant el debat sobre la llei del sector elèctric. Sa senyoria referint-se al grup de CiU, però també als catalans que volem marxar d'aquesta terra hostil va insinuar a la bancada popular que estessin tranquils perquè no acabaríem el procés ja que per quatre "xocolatines"mal comptades acabaríem baixant del burro. Patètica intervenció d'algú que a més a més és fill de mare catalana, tal com podem escoltar al vídeo penjar per Vilaweb.

Precisament, un bon regal en forma d'electroxoc és el que reberem ahir la majoria de ciutadans, que tot i estar advertits del més que possible augment de la factura elèctrica, quedàrem de pasta de moniato quan es feu públic que pujaria un 11 per cent. Poques foren les paraules del ministeri d'Indústria que s'excusa en la subhasta embogida entre els més de 30 operadors. Finalment i gairebé per vergonya aliena, el govern ha aconseguit frenar el primer cop després de la indignació ciutadana per una notícia tan pèssima a vigilies de Nadal. Després de la decisió de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència, l'executiu de Rajoy s'ha posat la falsa medalla i ha anunciat que estudiaran noves fòrmules per garantir que no hi hagi aquest tipus d'ensurts. El més paradoxal és la queixa del sector, que arrossega fins al dia d'avui un dèficit de gairebé 30.000 milions d'eruos i en canvi sempre tenen beneficis milionaris. Amb notícies com aquestes, no ens estranyaria que s'acabés anul·lant la tradició del primer nadó de l'any, donat que tal com està el patí qualsevol s'atreveix a donar a llum.

El que no acaba de diluir-se mai és aquesta idea preconcebuda que molts governants tenen que la ciutadania és imbècil i a casa seva ja ho saben. Doncs, pareu atenció a la notícia arribada de terres andaluses on a part del vergonyós cas del ERO, també passen coses tan poc ètiques com aquesta. Aquesta mateixa setmana, en el tradicional esmorzar que el Partit Popular (PP) de Sanlúcar de Barrameda (Cadis) ofereix als periodistes, aquesta van descobrir que els sucs de fruita que els van servir eren del Banc dels Aliments.  Segons el president dels populars a Cadis, Antonio Sanz, fou un fruit d'una simple confusió.

Igual de confòs deurien quedar també els seus companys de la seu central a Madrid, un cop el jutge que investiga la presumpta comptabilitat B del PP, ordenés la polícia personar-se a les seves instal·lacons per localitzar factures relacionades amb les obres de reforma que feren entre 2005 i 2011, que haurien estat pagades en part amb diner negre segons l'extresorer dels conservadors. Tot i que Mariano Rajoy ha volgut treure ferro a l'assumpte dient que no fou un escorcoll sinó una simple col·laboració amb la policia, que per cert durà 14 hores, el cert és que el jutge Pablo Ruz cada vegada té més indicis que el quadern de Bárcenas té força credibilitat.

La credibilitat de la "Marca España" tornà a caure a la borsa internacional, tal com revela El País. El mal costum que el president espanyol té d'arribar tard li jugà ahir una mala passada quan es dirigia a la reunió de líders a la seu del Consell Europeu a Brussel·les. Tal com mostren les imatges, un policia impedí l'entrada de Rajoy al no veure la seva acreditació i sabent que la reunió feia un quart d'hora que havia començat. Els col·laboradors del gran Mariano només feien que posar-se les mans al cap tot cridant "spanish president, spanish president". Tot i que més tard la secretaria general li ha demanat disculpes sempre ens quedarà el dubte si el policia no sabia qui era Rajoy o bé el coneixia perfectament i per això no el volia deixar passar.

Les perles de la darrera Mossegada d'aquest 2013 tenen força suc. La primera ens arriba de la bella Itàlia, on s'ha fet públic un contracte impresentable i denigrant entre el conseller de Cultura dels Abruzos i la seva secretària, 20 anys menor que ell. Tal com expliquen fonts dels Carabinieri, el polític hauria inclòs la clàusula sobre l'obligació de la subordinada a mantenir relacions sexuals amb ell, almenys quatre vegades al mes. La notícia ha estat titular de la premsa italiana i s'ha sabut quan la policia es disposava a detenir la jove per ser còmplice d'un delicte de suborns. L'herència del Cavaliere Berlusconi està clar que ha deixat empremta.

D'altra banda, els amants del Monopoly i la "Señorita Pepis" estaran contents per aquesta segona perla que ens acosta El Periódico. El Banc d'Anglaterra emetrà bitllets de plàstic el 2016, ja que segons els experts duren 2,5 vegades més, són més difícils de falsificar i es conserven més nets. El primer bitllet serà de cinc lliures i portarà la imatge de Winston Churchill. Un any després la producció continuarà amb els bitllets de 10 lliures que tindran com a protagonista l'escriptora Jane Austen. No deixa de ser curiós que el plàstic de les VISA ara competiran amb el plàstic dels bitllets.

Que tingueu Bones Festes i No oblideu Mossegar de tant en tant, que si no alguns es mal acostumen i fan de les seves!