Els mercats no són "gilipolles". I els electors?"

Bona tarda i bon dilluns internautes. 'Hi ha dues coses infinites: l'Univers i l'estupidesa humana. I de l'Univers no n'estic segur'.  Una manera molt científica la d'Albert Einstein per qualificar determinats comportaments com el del ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, el qual deixava anar per aquella boqueta tan refinada que el PP tornarà a guanyar les properes eleccions perquè segons ell "els mercats no són gilipolles". Malauradament em temo que té raó en ambdues afirmacions, bàsicament perquè el que ens hem de preguntar nosaltres és si els electors en són. Montoro treia importància als 29 cessaments que hi ha hagut darrerament a la cúpula de l'Agència Tributària i ho va justificar fàcilment, a Hisenda hi havia encara massa socialistes. Com us podeu imaginar això no té res a veure amb les darreres factures, inicialment falses,  acceptades ara per hisenda per no imputar la infanta; ni tampoc amb el fet que alguns dels destituïts exigien una multimilionària sanció a l'empresa cimentera CEMEX, curiosament representada i assessorada per l'exconsultora de Cristóbal Montoro.

De fet aquesta mateixa purga impulsada pel ministre també la voldrien exportar a Catalunya, ja que seguint la lògica, l'únic problema d'aquesta autonomia és que hi ha massa catalans. Aquesta si més no és la impressió que en tragueren aquells qui seguirem la nova demostració de força que l'unionisme feu el passat dia 6 a Barcelona, aplegant amb prou feines 5000 manifestants mal comptats que no només reivindicaren la vigència de la carta magna sinó que ens obsequiaren amb proclames tan democràtiques com: '¡Mirad la Generalidad, miradla bien porqué en 10 años será un museo! Mas, pena de muerte!'.

Evidentment d'aquest tipus de consignes no en parlà pas el president del govern espanyol a l'entrevista concedida a 6 diaris europeus, entre els quals El País. A grans trets Mariano Rajoy no diu res no hagués dit ja abans, això sí, remarca que ni vol ni pot permetre que els catalans facin un referèndum d'autodeterminació escudant-se novament en la constitució, que d'altra banda no veu necessari tocar perquè no hi ha consens ni tampoc no toca. El cap de l 'executiu també destaca que el cas català és ben diferent del d'Escòcia per què allà no tenen una constitució com aquí. El trist és que les comparacions que fan vers la nostra terra sempre són negatives i terrorífiques, ja que no podem comparar-nos amb segons qui però si amb l'exIugoslàvia, Kosove, Montenegro o Xipre.

En el terreny cultural, gran polseguera la que ha aixecat el simposi Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014), organitzat pel Centre d'Història Contemporània i la Societat Catalana d'Estudis Històrics entre el 12 i el 14 de desembre. El primer a queixar-se ha estat el PP a través del seu diputat Rafael López, el qual ha sol·licitat la suspensió de les conferències que s'hi faran perquè inciten a l'odi i tergiversen la història. Un dels primers diaris de la caverna mediàtica a donar suport a aquesta petició ha estat com no, l'Abc el qual titlla aquest simposi d'invent del nacionalisme perquè Catalunya mai ha estat reprimida per Espanya. I jo que pensava que només era la canalla la que tenia excés d'imaginació!

Les perles d'avui dilluns podrien ser fruit de la imaginació d'algun esbojarrat guionista, però com diu la dita la realitat acosutma a superar la ficció. La primera és digna d'una pel·lícula de por, almenys per la família Parker de l'estat nord-americà de Louisiana, ja que s'ha vist sorpresa per la mala qualitat de l'aigua que els surt de les aixetes. El problema no radica en que tinguin massa clor o calç, sinó que la proximitat d'un terreny amb diverses prospeccions petrolieres han provocat que l'aigua hagi passat a ser inflamable tal com llegim al New York Daily News.

La segona perla té com a protagonista un nen, però no una criatura qualsevol, sinó un infant de cinc anys superdotat. El jove fou el convidat d'un popular programa de la televisió americana conduït pel còmic Jimmy Kimmel. El presentador quedà meravellat per la gran memòria del seu convidat ja que Arden Hayes es capaç d'ubicat qualsevol país en un mapa mundi i dir-ne les seves capitals sense dubtar ni un segon. El conductor del programa va voler agrair la presència del nen donant-li a triar entre dos regals, un trencaclosques del món o bé una tauleta Sony Xperia Z que patrocinava l'espai. Podeu veure la tria que va fer el nen en aquest vídeo de Youtube. Només us diré que després de la seva elecció no ens estranyaria que el nou patrocinador del programa passes a ser Apple, perquè l'Arden va preferir el trencaclosques donat que per Nadal els pares li havien promés un iPad.