Sentència poc "Prestige-iosa"

Bon dia i bon dijous internaues.Un dels filòsofs aristòcrates més famosos de França fou el baró de Montesquieu, el qual es referí als abusos del sistema dient que 'Una injustícia comesa a l'individu és una amenaça feta a tota la societat'. Imagineu com seria si la injustícia es fes a tota la societat, doncs no cal imaginar massa perquè tenint en compte com funcionen els tribunals d'aquest estat, no passaria absolutament res, com ja advertia en aquell famós programa de TV dels anys 80 La Trinca.

Si bé ja no ens sorprèn veure sentències en el terreny de la corrupció o contra el català, ahir coneixíem el vessant medioambiental dels magistrats de l'Audiència Provincial de la Corunya, els qual van absoldre els tres principals acusats d'una les catàstrofes ecològiques més greus d'Espanya quan el 13 de novembre del 2002 el pretrolier Prestige s'enfonsava davant les costes gallegues. El tribunal, que vestia unes togues immaculades i sense restes de "chapapote" optà per deixar en llibertat el capità, el cap de màquines i l'exdirector general de la Marina Mercant. Per si això no fos poc, els jutges han considerat que la gestió feta per l'Administració fou de bona fe i s'ajustà a llei. Sembla estrany com aquell famòs discurs de los "hilillos de plastilina en estiramiento vertical" triomfés no només entre els electors que tornaren a donar la victòria del PP a la Xunta, sinó també entre els jutges que anys més tard converteixen un delicte majúscul en simple anècdota.

Els més contents, a part dels tres acusats, ha estat l'asseguradora del vaixell, la qual pot veure com els 22,7 milions d'euros que en el seu dia van dipositar com a fiança, avui podrien recuperar amb interessos degut a l'exculpació. Malauradament, els fets poden empènyer a pensar a alguns que la justicia "Nunca Mais" serà imparcial, o almenys fa un quan temps que no fa mèrits per ser-ne.

De la negror del "chapapote" a la blancor del nostre idioma. Perquè segons vam saber la jornada passada, el català ja supera els deus milions de parlants. Això és el que es desprèn de l'informe elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l’Institiut d'Estudis Catalans. Aquestes bones xifres es tradueixien en que 12,8 milions de persones (91,7%) entenen la nostra llengua i que 7,3 milions (52,6%) l'escriuen. Un fet sensacional, que malgrat els pals a les rodes que sempre ens han posat, demostra la bona feina que es fa a les escoles i la capacitat de resistència d'un idioma que ha estat sempre qüestionat pels altres límit.

Precisament, fora de les nostres fronteres també era ahir Oriol Junqueras. El líder republicà participà en una conferència organitzada pel grup de Aliança Lliure Europea a Brussel·les sobre el dret a decidir. El president d'ERC advertí que faran servir tots els recursos democràtics per garantir que els catalans puguin votar el seu futur i si cal no descarta realitzar una aturada econòmica en forma de vaga general duran una setmana, perquè Espanya s'adoni de la repercussió que això tindria en el seu PIB, tan tocat pel deute exponencial i que tan preocupa a Europa. En aquest sentit, ha demanat a Europa que avali la consulta catalana.

Les perles d'aquest dijous ens porten també cap a terres llunyanes. La primera la llegim a La Vanguardia i ens explica les sorpreses que ens pot arribar a donar la ciència. El rotatiu explica com un neonazi nord-americà que participava en un programa de televisió defensant la supremacia blanca va quedar de pasta de moniato quan la presentadora afroamericana li entregà una prova d'ADN a la qual s'havia prestat el convidat. Doncs ves per on, el nostre amic s'esquinçà les vestidures no per tenir un 86% de gens europeus, sinó per tenir-ne un 14 d'origen africans. Talment com aquell famós culebrot brasiler de L'esclava Isaura.

La segona perla ens la porta el diari Qué! parlant d'una mala notícia pels amants dels superherois. I és que lluny de ser un reclam del Saló del Còmic, el digital publica la notícia de la detenció de Batman per robatori i tràfic de drogues. L'explicació la trobem en que segons indica el seu document d'identitat, el jove s'anomena Batman i és fill de Suparman. No sabem si per una intoxicació de Kriptonita o haver passat massa temps amb ratpenats, però el cas és que aquest noi de Singapur passarà cert temps a la garjola, a menys que Spiderman o Thor tinguin prou diners per pagar-ne la fiança. No anem bé internautes, fins i tot els superherois són corruptes!