Ni tu, ni jo, ni ningú

Bona tarda i bon dimecres internautes. 'La venjança és l'àpat més gustós condimentat a l'infern', o almenys això és el que pensava l'escriptor britànic Walter Scott fa més de dos-cents anys. De venjança precisament titllen els treballadors de Canal 9 de València la decisió que el govern PoPular d'aquelles contrades va prendre ahir poques hores després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJV) fes pública la sentència sobre la nul·litat de l'ERO i la readmissió dels 1000 treballadors de l'ens públic un any després.

Per aquest contratemps judicial, cosa inusual en terres valencianes, el PP tenia una alternativa i la prengué sense tremolar-li el pols, acomiadar la totalitat de la plantilla i tancar la paradeta de la Ràdio Televisió Valenciana després de 24 anys. Nova mostra del que per alguns polítics signifiquen els mitjans de comunicació públics, els quals creuen que allò que és de tots forma part únicament del seu patrimoni. Avui, el president valencià, Alberto Fabra, argumentava que no poden fer-se càrrec d'una despesa de més de 72 milions d'euros, un fet que evidencia la mala gestió que s'ha fet dels recursos. Simplement llegint la implicació de diversos directius en la trama Gürtel i abusos sexuals, com també veient els fastos en la fòrmula 1, la Copa Amèrica de vela, Marina d'Or o Terra Mítica, podem entendre perquè la televisió autonòmica ha anat prostituint els seus principis fundacionals i enlloc de seguir el model de TV3 ha s'ha convertit en un mer altaveu de propaganda del poder, que enlloc de vetllar per la identitat valenciana i oferir un servei públic ha caigut en l'error de promoure programes escombraries com Tómbola, deixant la llengua valenciana com a testimonial en la majoria de programes.

Diu la dita castellana 'Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar' en deuen haver pres nota a la capital d'Espanya, ja que fa pocs dies el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, advertia que si l'ERO que afecta a Telemadrid no és admès, també hauran de prendre un mesura dràstica, que no és altra que tancar. Per tant, aneu-vos preparant perquè ben aviat tornarem a escoltar el vell discurs de la demagògia PoPular convidant la Generalitat de Catalunya a tancar TV3 i les oficines a l'exterior per tal d'evitar tancar escoles i hospitals, un fet que a més ajudaria en gran manera a frenar la tan temuda normalització lingüística.

Parlant de temences, finalment el conseller d'Economia Andreu Mas-Colell va presentar al Parlament els pressupostos del 2014, que molt probablement comptaran amb el suport d'ERC. No us marejaré massa, perquè ja prou difícil és seguir les compareixences del professor Mas-Colell quan sovint s'encalla i com si d'una pel·lícula de Hitchcock es tractés, ens fa patir uns segons dramàtics fins que acaba la frase. Per resumir direm que per l'any que ve hi haurà nous impostos, privatitzacions, venda d'immobles públics i ampliació de la despesa social. Com a dada dels sacrificis prou coneguts per tots nosaltres, recordar que la despesa per habitant serà la mateixa que teníem el 2004. Malauradament, a Madrid continuen tenint la clau de la caixa i ens tenen ben afagats, amb perdó, pels webs.

En l'àmbit de les perles, destaquem la que publica La Vanguardia parlant d'un dels faraons més famosos, que no el més important. Segons un estudi de la Egypt Exploration Society,  Tutankamon hauria pogut morir a conseqüència d'una carreta que el va atropellar. D'aquesta manera, el faraó del qual es conserven més tresors al museu del Caire hauria mort als 19 anys. Els científics britànics també han descobert la mala praxi dels servents del difunt ja que la momificació fou fallida, ja que al realitzar-ne les proves han vist que tenia importants cremades causades pels productes emprats i el contacte amb l'oxigent.

La segona de les perles ens convida a reflexionar sobre les icones publicitàries i sovint sobre la sobrevaloració dels objectes d'art pel simple fet d'estar signades per un o altre personatge. Aquesta setmana, per aquells que disposeu de cash i no us afecten les retallades sapigueu que la casa Christie's de Nova York subhastarà el quadre el rei del pop art, Andy Warhol va fer d'una simple ampolla de Coca-Cola. Si us sobren les virolles i teniu un espai buit al menjador prepareu 27,2 milions d'euros i la serigrafia serà tota vostra.