Cansament

Bona tarda i bon dimecres internautes. Escrivia fa uns quants anys el filòsof nord-americà Eric Hoffer que 'el major cansament prové del treball no realitzat'. I en aquest sentit s'hi referí el president de la Generalitat des de l'Índia, posant sobre la taula el perill que corre el procés si no es dosifica una mica ja que la ciutadania pot acabar cansant-se de discussions més partidistes que no pas de país. Segons Artur Mas, cal que totes les forces facin un esforç i arribin a un consens si no es vol acabar amb la mateixa sensació de fatiga que deixà l'estatut del 2006, un fet que es traduí en només el 49 per cent participació en el referèndum.

L'anècdota d'ahir la protagonitzà l'ombra de Mas a l'Índia, Gustavo de Arístegui.  L'actual ambaixador espanyol, que marca de prop el dirigent català, tal com ja feu el seu col·lega a Israel, comentà distesament amb els enviats especials de la premsa que Gandhi mai fou un separatista i en el seu ideari en cap moment hi entrava la paraula independència. Sensacional reflexió la del diplomàtic, especialment perquè per molts fou l'artífex de la fi del colonialisme britànic i el naixement d'un nou estat. Sigui com sigui, ja m'agradaria que tots els unionistes d'aquí fossin com el Mahatma.

I mentre Pere Navarro continua qualificant l'actuació a l'exterior del president com a rídicula, a molts votants del PSC se'l deu regirar l'estòmac i els deu avergonyir les giragonses que l'encara líder del PSC fa per esborrar de l'imaginari col·lectiu que un dia arribaren a defensar el dret a decidir. Tot i això, sembla que Navarro continua tenint ben alliçonats els seus subordinats perquè les dues conselleres que els socialistes tenen al Consell de l'Audiovisual de Catalunya van considerar que 13TV i Intereconomia TV en cap cas fomenten el discurs de l'odi, a diferència del que pensa la Generalitat que emprendrà accions legals contra aquests mitjans per banalitzar el nazisme, tal com explica el Nació Digital.

I ara una recomenació personal. Si ahir destacàvem la presentació del llibre blanc d'Escòcia en que el govern d'aquell país desgrana el full de ruta a seguir després de la independència, avui no podem passar per alt l'explicació que de forma clara i planera en fa el director de Vilaweb, Vicent Partal. Com ja dèiem ahir, gran avantatge el que ens porten, només cal veure aquest vídeo per veure quanta feina ens queda per fer.

En el terreny "perlil" ens toca parlar del que fins era el concert més amarg d'una pianista de Puigcerdà, la qual fou denunciada per una veïna perquè li molestava els constants assajos de la intèrpret.  Tal fou l'obsessió de la denunciant que arribà a demanar la baixa laboral per ansietat degut a alteracions del son i episodis de pànic. Finalment, l'Audiència de Girona no va donar la nota i va absoldre la pianista que s'enfrontava a 5 anys de presó. No sabem si l'harmonia judicial hauria seguit la mateixa melodia si enlloc de ser un piano hagués estat una bateria.

La segona perla té a veure amb un dels personatges més populars del mes de desembre, perquè la policia de Nova York ha demanat als bars de la ciutat que no serveixin alcohol al Pare Noel. L'ordre arriba a causa dels nombrosos aldaraulls que cada any es produeixen durant la trobada de "SantaCon", on centenars de Santa Claus es reuneixen i acaben beguts i embrutant els carrers. Després de les queixes dels veïns les autoritats han començat a prendre mesures. Veurem si aquesta decisió fa que agents i barmans enguany es quedin sense regal.