Li haurem de donar la raó?

Bon dia i bon dimecres internautes. 'Cal lluitar i seguir lluitant encara que només sigui previsible la derrota.' Paraules d'un dels pares de la República Popular de Xina que a dia d'avui ens haurien de servir per fer un acte d'introspecció i valorar perquè de les victòries n'acabem fent derrotes. La cita de Mao Zedong torna a fer planar aquell concepte que després de 300 anys havíem aconseguit oblidar: el pessimisme.

El famós i viral "siempre negativo, nunca positivo" del tant "estimat" Louis Van Gaal ha despertat novament fent-nos oblidar que encara no és massa tard. El nostre pas per la història no ha estat precisament gloriosa aquests últims segles, però ara que la tendència semblava alterar la nostra fortuna tornem a recaure en personalisme i "batalletes" absurdes que dissortadament acaben donant la raó a aquell que en moment "tonto" confessà que parlava català en la intimitat.

L'exbigotut i alhora expresident Aznar, ja augurava en la presentació de les seves memòries ara fa tres anys que "antes se romperá Cataluña que el país entero” i pel camí que anem no anava massa errat. No cal dir que això fa tanta o més ràbia que aquell somriure sorneguer que el personatge ens "regalava" alegrement dia sí, dia també quan es referia a Catalunya.

Els darrers dies, tot i el maquillatge que hi vulguin posar alguns, hem assistit a un espiral de desavinences, amb declaracions, contradeclaracions i piulades desafortunades, per part de notables de JxSí i la CUP, que lluny d'apropar-nos ens allunyen innecessàriament cada vegada més. 'La paciència és un arbre d'arrel amarga que amb el temps acaba donant fruits molt dolços.' Per tant, malgrat que tingui un límit i el cos ens demani guerra, la situació del procés ja és prou delicada com per condemnar la negociació a l'ostracisme. 

I mentrestant, l'emprenyada també va in crescendo en l'àmbit esportiu. Coincidint amb la presentació de la demanda que l'entitat Drets ha presentat contra la UEFA, després que aquesta sancionés per segona vegada al Barça amb 40.000 euros per l'exhibició d'estelades a la Champions; es filtrava la carta que l'organisme europeu enviava al club català justificant la multa. Lluny de passar full, la Unió d'Associacions Europees de Futbol ratifica la seva decisió esgrimint que els camps de futbol no són pas el terreny on fer manifestacions polítiques ni reivindicacions independentistes.

A més, l'organisme carrega contra el club presidit per Josep Maria Bertomeu  per no haver fet al·legacions en un primer moment. I en aquest sentit certa raó tenen, perquè la baixada de pantalons que va fer el barça aleshores només s'entén si ens fixem en qui el representa en les instàncies europees. Ni més ni menys que Albert Soler, membre de Societat Civil Catalana, que com és obvi poc interès deu tenir a defensar una bandera tan poc espanyola com l'estelada.

En fi internautes, que com deia Simón Bolívar, conegut també per ser el "Libertador" de les colònies sud-americanes: 'L'art de vèncer s'aprèn en les derrotes' i malauradament fa temps que vàrem doctorar-nos en la matèria.