Aigües tèrboles

Bon dia i bon dijous internautes. A començament dels 80 i en plena ressaca de la transició, una transgressora Trinca continuava abanderant la crítica i paròdia política a través d'una original fórmula musical. Present i futur es presentaven convulsos i la formació de Canet incorporà al seu repertori El Danubi blau, una adaptació satírica del clàssic de Johann Strauss II que tenia perles com: "Aigües tèrboles, aigües tòxiques/clavegueres enciseres/aigües fètides, aigües pútrides..."

Doncs bé, la fotografia àcida d'aleshores continua més vigent que mai. Malauradament, l'Estat fidel a la tradició postfranquista ha preferit seguit abocant residus perillosos enlloc d'instal·lar una depuradora o directament deixar de generar aquest vessaments tòxics. El darrer exemple de la seva política de clavegueres el publicava ahir El País, el qual informava sobre el "presumpte" tracte que el comissari Villarejo havia ofert a Jordi Pujol Ferrussola per tenir immunitat absoluta en tots els processos que té oberts.

El preu no era precisament baix, ja que el que asseguren és el màxim responsable de la lluita contra l'independentisme, hauria demanat que la família de l'expresident influís sobre el partit obligant-los a desestimar "aquesta bogeria independentista". Si el que publica el rotatiu és cert, demostraria la perfecta sincronia entre l'Executiu i el Judicial, posant novament en evidència la manca d'independència d'uns i altres, així com la desesperació d'un govern amb majoria que es veu superat pel tsunami català. Pel que es veu, malgrat que l'oferta era més que temptadora per restablir l'honor de la família, no acabà fructificant, tenint en compte com han evolucionat els esdeveniments.

En aquest sentit, el que és evident és que "l’autonomia, tal com l’havíem conegut, s’ha acabat, no existeix'. D'aquesta manera tan gràfica resumia Artur Mas l'actual conjuntura en una àmplia entrevista a Catalunya Ràdio, on repassà els darrers atacs de Montoro, així com les feixugues i denses negociacions de JxSí amb la CUP. El president en funcions es mostrà poc esperançat d'arribar a un acord abans del 20-D i deixà sobre la taula una afirmació que ben segur podria canviar l'actual "NO tranquil". Així, Mas va reconèixer que si finalment es convoquen eleccions per falta d'acord podria replantejar-se el seu compromís de deixar la política, ja que no s'hauria aconseguit culminar el procés tal com marca el full de ruta.

Un missatge velat per la CUP que enlloc d'enviar-lo a casa l'hauria d'aguantar uns quants anys més. Indirecta que ben segur tindran en compte en l'assemblea que el proper diumenge celebraran prop d'un miler de cupaires a Manresa on debatran sobre l'estat de les negociacions amb Junts x Sí. Mentrestant, el diputat Benet Salellas, afirmava ahir en una entrevista a Ariet.cat que les darreres setmanes se senten profundament pressionats per l'opinió pública. Aquest fet ha provocat que comencin a sorgir "visions diferents" (discrepàncies) entre dos dels corrents principals de la formació, EndavantPoble Lliure.

I mentrestant el Constitucional carregant-se un article de la Llei de l'Hisenda catalana, i el Ministeri d'Exteriors torpedinant una missió comercial a Xina. I Rajoy? Doncs, "brutalment bé, gràcies". Fent " eslàlom esquivant debats televisius amb els candidats, però xalant fent de comentarista de la Champions amb els amics de la COPE.

Ja ho veieu internautes, 'quan la hipocresia comença a ser de mala qualitat, comença ser hora de dir la veritat.' (Bertolt Brecht)