Ni Truc ni Tracte

Bona tarda i bon divendres internautes. 'Mai negociem amb por, però mai temem negociar.' Llàstima que aquesta cèlebre frase que el presidentJohn Fitzgerald Kennedy pronuncià en un dels seus discursos no sembla que tingui massa acceptació a casa nostra. El cert és que sense sortir-se del guió marcat el govern espanyol no ha fallat i aquesta mateixa tarda ha presentat el recurs contra el 99N. El destí sembla jugar a favor nostre, si més no perquè ja esperàvem que ens tornessin a donar carbassa. Ara bé,  potser que comencessim a adonar-nos que ningú que siguem nosaltres mateixos ens treurà les castanyes del foc.

A l'igual que ja deixava clar el dictamen del Consell d'Estat, el govern ha fet seu l'argument que aquest nou "referèndum" presenta moltes menys garanties democràtiques. Interessant argument perquè aleshores vol dir que la consulta inicial sí que les tenia, però tot i així també van passar-la per la trituradora constitucional.

D'aquesta manera, la pilota torna a estar al nostre terreny i les desconfiances són més evidents entre les diverses formacions. S'acabarà fent un pols o tornarem a deixar-nos vèncer només perquè 12 senyors vestits de negre així ho dictaminin? Molt em temo que serà aquest últim cas, si més no per dues declaracions que avui mateix feien Josep Antoni Duran i Lleida i el conseller d'Interior Ramon Espadaler.

Mentre el primer fent un exercici d'equilibrista per no mullar-se afirmava que ara més que mai cal implicar-se en el procés, continuava dient que ells sempre acataran el que digui el Constitucional. Espadaler per la seva banda aconsellava al govern central que no enviés policia a Catalunya perquè aquí ja hi tenim els Mossos per fer complir la llei.

Veurem si aquesta posició és únicament d'Unió o el seu soci de federació tira pel dret i opta finalment per trencar amb una legalitat injusta que ens té presoners sense possibilitat d'avançar. Sigui com sigui, a hores d'ara l'única resposta que sembla més o menys clara, és la presentació d'un document en que els partits del 99N lliuraran a diverses institucions internacionals com Nacions Unides, Parlament Europeu i Consell d'Europa denunciant la sistemàtica obstaculització de l'Estat espanyol al dret a decidir dels catalans.

D'altra banda, no deixa de ser curiosa la notícia publicada avui per diversos mitjans en que asseguren que CDC estaria mantenint des de fa temps reunions periòdiques amb els ambaixadors a Madrid per posar-los al corrent del perquè volem votar i no ens deixen. Però com deia un savi en aquest món no hi ha res que sigui completament blanc o negre, i els matisos grisos també sembla posar-los el representant de CiU al Consell de Ràdio Televisió Espanyola, el qual votà juntament amb el PP a favor del nomenament de José Antonio Álvarez Gundín com a nou responsable d'informatius de la cadena pública. Curiós recolzament tenint en compte que aquest senyor ocupava el càrrec de cap d'opinió de La Razón, un diari que sempre ha professat un gran amor per Catalunya.

La perla d'aquest divendres ens la porta des dels Estats Units el canal NBC , el qual informava fa uns quants dies d'aquells misteris que la natura encara ens té reservats. I és que aquell país on la gastronomia no és que sigui especialment saludable ha vist com un petit insecte transformava de dalt a baix els hàbits alimentaris de l'infermera Louise Danzig.

La protagonista de la història no ha estat l'únic, ja que segons les autoritats sanitàries s'han registrat prop de 200 casos com el d'ella, els quals haurien estat víctimes de la mossegada d'una espècies de paparra anomenada Amblyomma americanum. 

Si bé en un primer moment el "bitxet" només deixava una molesta fiblada, hores més tard els afectats descobrien que s'havien convertit en vegetarians i no per voluntat pròpia, sinó per culpa de la substància inoculada que provocaria intolerància a menjar qualsevol tipus de carn.

En fi internautes, no m'estranyaria que la Conferència Episcopal hi tingués quelcom a veure, perquè si més no ha aconseguit frenar allò que tant adverteixen els capellans: "resistiu-vos a la temptació, perquè la carn és dèbil".