Bon dia i bon dilluns internautes. La unitat en la varietat, i la varietat en la unitat és la llei suprema de l'univers. Aquest era un del postulats del físic i matemàtic Isaac Newton, el qual podria ser perfectament aplicable al resultat de la cimera dels partits proconsulta que divendres va tenir amb el cor compungit a milers de persones. El dubte o millor dit la temença venia no només per l'hermetisme vers les informacions sobre el que estava passant sinó per les més de set hores que els líders de les formacions estigueren reunits.
La tensa espera podia obeir a importants tensions per la dificultat a dissenyar una estratègia comuna que faci front a les traves del govern espanyol i el TC. Les hores passaven i fins i tot algú apuntava que la negociació podria allargar-se tot el cap de setmana, ja que el que tenien entre mans no era precisament senzill. Ara bé, al marge de les complicacions sorgides a causa de plantejar les plebiscitàries com alternativa al 9-N, sobta i molt que després de mesos per preveure la negativa de l'Estat a permetre-la encara no haguessin pactat res.
El cas és que allò que podria convertir-se en una autèntica pel·lícula de por en solidaritat amb el festival de Sitges, es transformà en un "Uffff, menys mal", perquè malgrat no posar totes les cartes sobre la taula, tots els líders en sortiren subratllant que el procés per garantir la consulta segueix el seu curs. A casa també respiràvem al veure que la imatge de Sitges donava pas a la unitat dels castellers quan fan pinya per construir una gran torre amb l'esforç de tothom.
I sí aquell divendres patíem de valent, l'endemà els catalans observàvem emocionats la foto amb més de 800 alcades i regidors entregant al president de la Generalitat les mocions de suport a la consulta. Evidentment, no hi assistiren aquells batlles que com Xavier García Albiol (PP) van preferir fer coses més "prolífiques" i se'n va anar a un cèntric cinema de Badalona a gaudir de "Torrente 5", tot un mirall a imitar.
El cap de setmana també tingué tots els ulls posats a L'Hospitalet de Llobregat on Unió Democràtica celebrava el seu Consell Nacional per decidir si es decantava pel Sí o pel No en la segona pregunta de la consulta. Finalment, a l'igual que féu Iniciativa, tiraren pel camí del mig donant llibertat de vot. Tot i així el debat intern fou més mogut dels tradicionals assentiments a la direcció del partit, si tenim en compte les més de 50 intervencions que es produïren. Curiosament cap d'aquestes del seu líder, Josep Antoni Duran i Lleida, el qual va restar en silenci escoltant els cada vegada més nombrosos partidaris de la independència. No és estrany doncs que després dels darrers pronunciaments de les bases territorial reivindicant el Sí-Sí, es negociés una posició intemitja que més o menys va satisfer a tothom. Veurem si aquests darrers moviments acceleren la creació de la plataforma anunciada fa uns mesos pel dirigent de la Franja, on potser s'hi trobarà més "encaixat" amb Espanya.
La perla del dia ens la deixa el diari electrònic Food Safety News. El rotatiu especialista en notícies de l'àmbit de la salut destaca la gran paradoxa viscuda pels assistents al Congrés internacional sobre Seguretat Alimentària que tingué lloc durant el passat mes d'abril als Estats Units. La trobada dels principals experts de 42 països se celebrà a la ciutat de Baltimore i tingué com a sorpresa que més de 200 assistents resultaren intoxicats durant el dinar, la causa fou un pollastre arrebossat que contenia un perillós bacteri anomenat Clostridium perfringens.
No cal dir que aquells que esperaven gaudir d'impressionants àpats no només van quedar-se amb un pam de nas sinó també amb vòmits, febre, nàusees i maldecap. En aquest sentit no m'estranyaria gens que els responsables del càtering hauran hagut de buscar urgentment algun especialista en alopècia, bàsicament perquè vist qui eren els comensals segur que els hi caurà el pèl.