Tocat i enfonsat

Bona tarda i bon dimarts internautes.  En certa ocasió Fiodor Dostoievski va escriure que 'Després d'un fracàs, els plans més elaborats semblen absurds.' I no anava pas equivocat l'escriptor rus, i si no que li preguntin a Mariano Rajoy, que finalment ha deixat tocat i enfonsat el que havia de ser la gran esperança blanca. Fins avui ha durat l'agonia d'Alberto Ruiz-Gallardón, un home que de ser inqüestionable en el PP pels triomfs continuats a la comunitat de Madrid i a l'Ajuntament, s'ha vist superat per l'allau de crítiques a la reforma de l'avortament, i han estat els assessors del partit els que han aconsellat el cap de l'executiu a prescindir d'un actiu que fa temps s'havia convertit en passiu.

No calia escoltar els insistents rumors que el situaven fora del govern donat que les veus discordants les tenia a casa mateix, i com diuen els entesos en la vida hi ha amics, enemics i companys de partit. De fet, Gallardón tenia la idea de passar un bon estiu i tornar al ministeri amb la llei ja aprovada, però ves per on no ha estat així. Espanya doncs, si més no una bona part respira un xic més tranquil·la després que el president espanyol fes públic que aparcava la polèmica reforma per falta de consens, i òbviament per mirar de frenar una sagnia de vots que pel que es veu deuria ser molt més important que la que esperava obtenir dels grups provida.

Feia dies, per no dir setmanes que els mentideros madrilenys auguraven la dimissió del titular de Justícia, per haver caigut en desgràcia "marianil", tot i que fa uns dies que defugia la premsa al més pur estil Rajoy, Gallardón ho atribuïa a la feixuga tasca que comportava fer front a la consulta catalana. Veurem si aquesta crisi de govern afecta d'alguna manera a l'estratègia que aquest ministeri venia aplicant per frenar els aires independentistes.

Si fa un moment fèiem referència a una de les plomes de la literatura russa més importants, també la Roma clàssica ens oferia regals com els d'Horaci, el qual convivia diàriament amb la corrupció, les conspiracions i les calúmnies. Segons el poeta satíric la millor recpeta en aquesta vida és aquesta: 'Mescla un gra de bogeria a la teva prudència ', i aquesta mateixa consigna sembla haver emprat l'edició d'avui del diari El Mundo. El rotatiu madrileny ha tornat a fer bullir l'olla en temps com en temps dels cèsars i ha publicat el "pla secret" del president Mas per votar, fusionant consulta i eleccions al Parlament en una mateixa data.

La informació que ja ha estat totalment desmentida pel conseller de presidència, coincideix amb la darrera enquesta elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). El sondeig destaca que gairebé 6 de cada 10 catalans estaria a favor de la independència i només 3 de cada 10 hi estaria en contra. En un altra de les preguntes la mostra subratlla que el 87,6% dels consultats acceptaria democràticament el resultat final d'un referèndum. Caldria veure si al cantó fosc farien el mateix.

La perla del dia ha aparegut en la majoria de diaris del món i té com a protagonista Jasmine Tridevil, una noia nord-americana que ha trencat la guardiola per mirar de fer realitat el seu somni 3.0. Si fins fa no massa el somni americà sempre s'havia caracteritzat per aquells infants que començaven repartint diàrias en bicicleta i acabaven presidint la Casa Blanca, ara la cosa és molt més mediàtica si tenim en compte en què ha invertit aquesta jove els 15.000 euros estalviats.

Allò que els efectes especials de Hollywood mostraven a 'Desafío Total', ara ja és realitat. Per fi, Jasmine va aconseguir convèncer un dels 50 cirurgians que va visitar per a que l'implantés un tercer pit i així aconseguir convertir-se en estrella de la cadena MTV. Veurem si finalment dona el do de pit per triplicat o acaba convertint-se en una dida avantatjada ara que els atletes han començat a prendre llet materna com a beguda energètica.