Ai, les barbes del veí!

Bon dia i bon dilluns internautes. 'Els tímids tenen por abans del perill; els covards, durant el mateix i els valents, després.' La frase és de l'escriptor alemany Jean Paul posa de manifest la importància de de la guerra psicològica en en tot conflicte, alhora de minvar la moral de l'adversari. Es clar que no tots els bàndols són iguals, un fet que constatem des de fa mesos escocesos i catalans veient com els primers tenen dret a decidir mentre a nosaltres ens el tenen segrestat.
 
Probablement, malgrat sempre s'ha exhibit l'arrelada democràcia britànica com a valor perque allà si que hagin autoritzat el referèndum, sempre queda el dubte si la llum verda vingué donada per la concepció que a Downing Street tenien de la feblesa del nacionalisme escocès, el qual en un principi semblava més que condemnat a quedar com a clar perdedor davant l'unionisme imperial de Sa Graciosa Majestat. Ves per on, com si d'una formigueta es tractés, l'independentisme ha anat fent feina al llarg d'aquests mesos aconseguint sumar adhesions al seu projecte.

Aquest cap de setmana, la por s'ha apoderat de la classe política britànica després de l'enquesta publicada pel The Sunday Times. El terratrèmol  causat pel canvi de tendència donant per primera vegada la victòria al projecte impulsat pel Partit Nacional Escocès ha fet reaccionar ràpidament l'executiu de David Cameron, no amb virolència i desqualificacions sinó amb un Pla B que contempla major autonomia i més recursos per aquelles terres per mirar de convèncer-los que la millor opció és no deixar el vaixell.

Talment com a casa nostra, on el govern espanyol i la major part de la classe política espanyola neguen la major, escudant-se en una constitució que, vist el vist ,no deu ser tan democràtica si no permet conèixer l'opinió de persones. Si això ja de per sí és prou greu, molt més n'és la nul·la voluntat de reformar-la perquè curiosament ara "no es donen les circumstàncies favorables".

En aquesta mateixa línia s'expressava la plana major del PP, que aquest cap de setmana aterrava a Badalona per participar en la conferència política de la seva filial catalana, tenint com amfitrions Alícia Frankfurt Camacho i Xavier García Albiol, un dels alcaldes més enigmàtics no tant perquè no se sàpiga el que pensa sinó perquè sembla que tingui un megàfon a la boca i amb prou feina se l'entén. El darrer fascicle del pla governamental per frenar el que anomenà "dictadura disfressada catalana " el desvetllà Dolores de Cospedal oferint allò que per molts és un pacte contranatura: una coalició PP, PSC-PSOE, C's i Unió.

Però en la festa PoPular també hi tingué protagonisme Soraya Sáenz de Santamaría. La vicepresidenta assegurà que una fractura suposaria tornar Catalunya al temps del blanc i negre, fent caure la seva economia a nivells de fa 30 anys. Això sí, aclamada pels incondicionals que esclataren en aplaudiments quan assegurà que els catalans poden estar tranquils perquè tenen la "completa garantia del Govern que no hi haurà referèndum."

La Perla d'aquest inici de setmana tornà a tenir tocs asiàtics i paranormals. L'actor principal és un jove australià que després de patir un greu accident de trànsit va entrar en coma. Després d'una setmana, Ben McMahon sorpengué als facultatius no només al despertar sinó per la manera com va fer-ho. 

I la primera que quedà bocabadada fou la infermera que l'atenia, la qual tingué un xoc al veure que no entenia res del que aquell home li deia. El cas és que la veterania féu que la dona li portés un paper i un llàpis perquè el pacient mirés d'explicar-se millor. McMahon ho feu, el problema és que no el seu idioma sinó en xinès mandarí, provocant que l'hospital hagués de localitzar un traductor per entendre'l.

L'explicació lluny de trobar-la en una pel·lícula de l'Exorcista la donà un neurocientífic de l'Institut del Cervell de Queensland, el qual afirmà que el trauma de l'accident havia danyat parts del cervell que recordava l'anglès, i havia activat les que van retenir el poc xinès que havia après de petit a l'escola.

Diuen que els que desperten del coma és com si tornessin a néixer, però en en cas d'aquest jove fins i tot li han permès iniciar una nova vida convertint-se en guia turístic i presentador d'un programa per a la televisió xinesa.