Jutge i Part

Bon dia i bon dimarts internautes. L'escriptor i filòsof Michel de Montaigne ja deia en ple segle XVI que 'Tota persona honrada prefereix perdre l'honor abans que la consciència.' Els fets d'aquestes darreres hores no només demostren que alguns no tenen vergonya sinó que a més segueixen un guió perfectament marcat per l'executiu, un fet que demostra que malgrat vestir de negre no són immunes a la inconsciència que suposa assentir a tot, oblidant que la seva "preuada" constitució deixa ben clar la separació de poders.

L'auto sacramental començava ahir el matí amb una més que improvitzada compareixença de Mariano Rajoy, el qual es despistà i concedí tres preguntes comptades després de reiterar que el govern havia presentat els dos recursos per impedir la consulta. El millor de tot és que el president no fou l'únic despistat, ja que pel que hem sabut les presses i els nervis van fer envermellir l'advocada de l'Estat que lliurà dos recursos
contra el decret de taxes universitàries i la llei de modificació d’urbanisme, ambdós de l'any 2004.

Sigui com sigui, els dotze magistrats van votar unànimament la suspensió cautelar del 9-N i de la llei de consultes comportarà que la campanya i tots els preparatius de la mateixa es vegin aturats. Aquesta eficiència inusual a l'hora de dirimir si el decret català s'ajustava o no a llei, contrasta amb els tres anys que ses senyories van trigar a decapitar l'Estatut.

A falta d'una sentència en ferm que aniran desenvolupant al llarg dels propers 5 mesos, els magistats argumenten que la consulta és en realitat un referèndum, el qual és absolutament il·legal perquè "només hi ha una sola sobirania a l'Estat" que pugui convocar-los. Curiosament la mateixa explicació, gairebé calcada, que l'oferida per Rajoy unes hores abans a la Moncloa.

Mentre tot això passava a la capital del reino, a casa nostra el Consell Assessor per a la Transició Nacional presentava l'esperat llibre blanc, el qual demostra amb estudis seriosos i acurats que malgrat les dificultats la independència és possible malgrat el líder del PSOE s'esforci cada dia per convèncer als espanyols de la gran "fractura de canyell" que suposa posar un vot a les urnes.

La nota sorprenent del dia la posa Libertad Digital, el qual destaca que l'immobilisme del govern no seria tal, ja que en el seu dia tant ell com el Rei Juan Carlos II (segons Rajoy) haurien ofert una consulta legal, sempre i quan després fos també votada per la resta dels espanyols en cas d'haver sortit Sí. Un pacte que Artur Mas hauria rebutjat al considerar que això només era competència dels catalans.
 
El que sí és competència nostra és la crida que Òmnium Cultural i l'ANC han fet per protestar aquest vespre a les 7 davant tots els ajuntaments de Catalunya. No és moment de defallir sinó de reivindicar la nostra llibertat.

En el terreny de les perles ens fem ressò de la inquietant informació servida per la cadena Sky News, la qual ens explica els nous reclams publicitaris d'un popular restaurant de l'estat nord-americà de Louisiana. El cas és que el propietari se l'ha empescat per mirar de combatre la falta de clientela davant l'augment de delinqüència del barri. Així, l marge del tradicional cafè o "aigua tenyida" que acostuma a servir-se gratis, els clients d'aquest establiment gaudeixen de fins un 10 % de descompte sempre i quan arribin armats.

Veurem si el negoci acaba triomfant o bé els surt literalment el tret per la culata, bàsicament perquè allà els "sinpa" també hi van armats.