La hipocresia PePera

Bona tarda i bon dijous internautes. 'Quan la hipocresia comença a ser de molt mala qualitat, és hora de començar a dir la veritat.' Paraules del dramaturg alemany Bertolt Brecht que no haurien de deixar indiferent els electors del PP, donat que als dirigents això de la hipocresia és un tema que sempre els ha relliscat. Un clar exemple el trobem en aquests darrers dos dies en que per estrany que sembli la justícia ha fumut una plantofada a la nineta del ulls del PP Balear: el Tractament Integrat de Llengües.

Sens dubte que aprendre altres idiomes ha passat de ser un mèrit a obligatori en la nostra societat, però el cas balear té una lectura ben diferent ja que té una lectura força diferent i una intencionalitat clara, que no és ni més ni menys que eliminar progressivament el català del mapa. Així, amb l'excusa d'ampliar hortitzons lingüístics el president José Ramón Bauzá ha eliminat la llei de normalització lingüística davant la impotència de famílies i docents.

A diferència del País Valencià, la resistència en aquestes terres ha estat força més contundent, aconseguint mobilitzar tota una marea verda de protesta, que tot i no provocar cap mínim gest en l'executiu popular sí que ho ha fet en la judicatura al anul·lar el TIL i posteriorment la seva suspensió immediata per no haver seguit el procediment reglamentari que obligava a consultar la universitat de les Illes. Però es clar, a Can PP ja se sap que acostumen a tirar pel dret sense preveure les possibles conseqüències, recolzant-se en el coixí proporcionat per les majories absolutes.

La decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Balears no sembla haver trastocat els plans del partit de Bauzá, aquell que dia sí i dia també s'omple la boca de la necessitat de respectar la legalitat vigent per evitar l'anarquia que comporta estar al marge de la llei. El remei però sembla que només és aplicable a altri, donat que sense cap mena de vergonya el govern de ses illes ha manifestat que no pensen suspendre l'aplicació del TIL perquè això és el que necessiten els ciutadans d'aquella comunitat. Evidentment, com en altres casos, parlen motu proprio perquè que jo sàpiga no han preguntat pas als interessats si volien implantar aquest disbarat.

I mentrestant, a la capital de reino no paren de recordar-nos en les conseqüències gravíssimes que comporta no complir la llei ni acatar sentències. En aquest sentit, l'exfiscal en cap de Catalunya, José María Mena, ha passat avui per l'antena de Catalunya Ràdio i ha deixat entreveure l'estratègia que sembla tenir preparada Mariano Rajoy si per aquelles remotes casualitats els catalans seguíssim el full de ruta i acabéssim votant el 9-N. Consulta que per cert serà convocada formalment el proper dissabte tal com ha informat avui el president de la Generalitat als partits signants del pacte de desembre.

Les paraules de l'exfiscal portaran cua. Segons Mena quan el govern presenti els decrets contra la consulta i el TC la deixi en suspens, "tot aquell que treballi per al 9-N, ja sigui alcalde, regidor, funcionari o ciutadà, serà jutjat i condemnat" al considerar-ho com actes de desobediència i sedició. I jo em pregunto: això no serà un segon Plan Español para el estímulo de la Economía y el Empleo, donat que haurien de licitar la construcció de milers de presons per encabir-hi tots els que volem votar?

A títol anecdòtic, cal fer-nos ressò d'una altra dimissió, aquesta vegada la del president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, el qual també s'ha vist abandonat pel govern popular en la seva escomesa per obtenir un nou finançament per l'ens públic. Dimissió que ve després de la d'Alberto Ruiz-Gallardón al capdavant del ministeri de Justícia, el qual serà rellevat per Rafael Catalá Polo, que fins ara havia defensat la reforma constitucional per un encaix millor de Catalunya. 

Sense perdre de vista els "catalá" no deixa de ser simptomàtic, que malgrat el forat a les arques valencianes, la portaveu del govern de Fabra, Maria José Catalá, expliqués que el president de la Generalitat pensa abaixar els impostos, generar 200.000 llocs de treball i eliminar l'aforament dels parlamentaris. Veurem com s'ho fa, a menys que el seu col·lega d'Extremadura, li hagi donat la recepta màgica.

En el terreny de les perles el diari anglès The Guardian publica una notícia que confirma aquelles converses que sovint es donen a moltes llars. La informació ens explica la mala relació que la jove Kuntal Patel tenia amb la seva mare. Ja ho diuen que la tele a part d'aborregar també té la "virtut" de donar males idees, i això és el que portà a la filla a intentar acabar amb la vida de la seva progenitora perquè en el seu dia l'impedí casar-se amb el seu promès.

La premiada sèrie 'Breaking Bad' l'ajudà a dissenyar un pla que passà per comprar Abrina, un verí que va aparèixer en un dels capítols. La compra realitzada per internet no li acabà de sortir prou bé, ja que li administrà barrejat amb un refresc light, fent que l'efecte de la metzina fos fins a mil vegades menys tòxica.

Això feu que la dona es veiés obligada a comprar-ne més per rematar la feina. Aquest fet va aixecart la llebre i permetè la seva detenció. 

Per tant internautes, feu cas del que deia el mestre Alfred Hitchcock: 'La televisió ha fet molt per la psiquiatria: no només ha difós la seva existència, sinó que ha contribuït a fer-la necessària.'