No ens adormíssim pas!

Bon dia i bon dilluns internautes. L'actor i director Woody Allen va escriure en certa ocasió que 'Cal treballar vuit hores i dormir vuit hores, però no les mateixes.' No cal entrar en un insomni crònic però tampoc és qüestió d'adormir-se sobre els llorers, perquè sigui per naps o per cols, la sensació que es respira a l'ambient a manca de 30 dies per la Diada és que ens cal més cafeïna i menys valeriana. Tots els reptes són difícils i més el nostre que ha viscut en letargi durant 300 anys fins que després de la decisió del TC de retallar l'Estatut la gent començà a despertar.

No sé si és el doctor Estivill estaria d'acord en pensar que els somnis mals resolts acostumen a derivar en malsons, i el nostres fa massa temps que duren. Cal doncs aprofitar aquest context d'il·lusió i no deixar-nos vèncer ni pel cansament ni aquesta malaltia tan comuna als nostres dies anomenada sedentarisme. És ben sabut que si les manifestacions no arriben enlloc acaben cansant el personal, però ara que ho tenim a tocar dels dits no podem endur-nos pel tradicional "uf que hi vagin els de Barcelona" perquè no és aquesta ciutat la que vol emancipar-se sinó tot el país, i per tant cal fer un nou esforç de mobilització que deixi bocabadats els mesetarios exhibint el nostre múscul pacífic, lliure i democràtic.

Tot i que de moment des de l'ANC i Òmnium no volen crear angoixes innecessàries, sí que hi ha un xic de preocupació perquè a data d'ahir encara hi ha 69 trams per omplir dels 73 que té la V de la Diagonal, un fet que contrasta amb el nombre d'inscrits a la Via Catalana de l'any passat on el degoteig era constant. Davant d'això ambdues organitzacions entonaven un cert mea culpa per haver-se centrat més en la campanya del 9-N enlloc de 11-S. En aquest sentit, encara queden dies per invertir la tendència, però no tants com llonganisses perquè estiguem de braços creuats que de fet és el que desitgen des de la capital del Reino.

Així, si encara volem seguir aspirant a guanyar la partida hem de ser conscients que ens cal fer molta feina, i mostrar al món la nostra determinació que lluny de defallir seguim ben vius i decidits a seguir endavant pesi a qui pesi. D'aquesta manera, Òmnius i Anc tornen a insistir en la necessitat de fer els deures i inscriure's si no ho hem fet ja al web Ara és l'hora.

Seguint la línia navarrista, Miquel Iceta, com no podia ser d'altra manera ha volgut donar llibertat a la militància socialista que vulgui assistir a la V. Enguany però, aquesta llibertat a diferència del 2013 es fa extensiva a l'acte que  la plataforma Societat Civil Catalana ha organitzat a Tarragona per contraprogramar l'independentisme. Serà interessant veure si hi ha algun dirigent del PSC prefereix quedar-se a casa o bé és conseqüent i s'hi presenta d'acord amb el que diu fora de micròfons.

La primera perla de la setmana ens arriba de la premsa nord-americana, perquè la multinacional PepsiCo, propietària també de Fregit-Lay, ha decidit prendre mesures d'estalvi per afrontar la pèrdua de facturació dels últims anys. De moment, els directius han evitat parlar de retallades en les plantilles, però sí que han explicat com pensen estaviar fins a 50 milions de dòlars.
 
La fòrmula màgica passa per aplicar el mateix procediment que ja aplica l'any 1987 American Airlines, quan va deixar de servir en els seus vols una oliva per amanida, un simple gest que li comporta un estalvi anual de 40.000 dòlars.

En el cas de PepsiCo, la companyia ha calculat que eliminant 5 patates de cada bossa (14 grams menys) tindran uns beneficis de 21 centaus (uns 15 cèntims) per cada bossa, malgrat que com era de preveure el preu de final del producte no s'abaixarà pel consumidor. 
 
En fi internautes, quanta raó tenia el nostrat Capità Enciam quan deia que "Els petits canvis són poderosos".