El matamosques

Bon dia i bon dimarts internautes. Explica la llegenda que durant la guerra del francès, Girona va veure's sotmesa a un setge sever per part de les tropes gales i fou gràcies a l'esperit de Sant Narcís personificat en un exèrcit de mosques el que aconseguí fer recular l'enemic. Ha plogut molt des d'aleshores però el fibló llegendari continua pul·lulant per les nostres contrades si tenim en compte el marcatge que ahir feia la secretària general del PP al nou rei. Hom que sempre ha estat republicà no deixa de sorprendre's al veure com Cospedal li recordava al monarca les seves obligacions com a cap d'Estat, no fos cas que ho hagués oblidat.

Aquest avís o advertiment per garantir la unitat de la pàtria no deu pas haver caigut massa bé a La Zarzuela, no tant perquè no hi estigui d'acord en el fons, però no en la forma. Aquesta estratègia del PP per mirar de trencar qualsevol tipus de pont de diàleg que la corona pugui establir per mirar de rebaixar la tensió entre Espanya i Catalunya. Evidentment, l'executiu de Rajoy no les té totes amb el cap d'Estat per por a que acabi arremangant-se i prometent alguna concessió a aquests "rebels" catalans tossuts que volem la independència.

Això d'ensenyar el "matamosques" al monarca per evitar temptacions no acostuma a passar sovint, però és clar, el context on és produí era més ideal: la inauguració del Campus d'estiu de la FAES. D'aquesta manera l'atmosfera era prou propícia, donat que les relacions entre José María Aznar i la casa del Rei no han estat pas mai un bassa d'oli. De fet el nom de l'expresident sempre ha sonat als mentideros de Madrid com a principal instigador a l'hora de treure els drapets bruts dels Borbons per tal d'acabar ell mateix presidint una república.

I mentre a Can PP li llegien la cartilla i reiteraven la negativa a reformar la constitució a causa de "puntuals" problemes territorials, Felipe VI i la reina republicanca visitaven el Vaticà en el seu primer viatge oficial. No sabem si per encomanar-se a déu a través del pontífex per tot el que li cau a sobre, ara que alguns dels seus súbdits el tracten de borinot potser per allò de que durant molts anys fou Príncep de Girona.

A casa nostra la notícia se centrava en la detenció de tres persones acusades de ser els presumptes autors de l'agressió a un jove asiàtic que va cometre l'error de coincidir amb aquests neonazis al metro de Barcelona. Afortunadament, els internautes van aconseguir ser més ràpids i la prepotència dels agressors, en forma de "xuleria" publicant tant covarda gesta, fou el punt de partida per poder identificar aquests delinqüents. La informació sobre l'acte racista prengué també un cert caire polític després que sortissin també a la llum diverses fotografies del detinguts amb la flor i nata de C's: Albert Rivera i Jordi Cañas. Malgrat el desmentiment per part de Ciutadans que aquests militessin al partit, no deixa de ser curiós que joves d'aquesta ideologia se sentin atrets per aquesta formació. Potser que s'ho facin mirar, aquells que volien "muntar un Ulster" a Catalunya.

L'Agència France Press és la responsable de portar-nos la perla d'aquest dimarts, i ho fa parlant de Greta Taubert, una jove alemanya que acaba de presentar "Apocalipsi ara!". El llibre d'aquesta periodista relata els 365 dies que ha passat sense gastar ni un euro en menjar, beure o vestir-se, per tal de demostrar que sense l'actual sistema econòmic també és possible viure. Al llarg d'aquest any Greta ha subsistit fabricant desodorants i productes d'higiene casolans, a més de conreuar el seu propi hort i recórrer en autostop gairebé 2.000 km al llarg d'Europa, on s'allotja en diverses cases okupa.

No sabem si la periodista tornarà a caure en la sempre qüestionable societat de consum, però el que sí que és empíricament demostrable que malgrat la moda de portar barrets fa temps que ha passat, no és menys cert que entre nosaltres sempre hi ha garrepes i aprofitats que tenen teranyines a la cartera i continuen vivint de gorra.