El joc de l'Això no t-oca

Bon dia i bon dimarts internautes. 'És prudent no refiar-se del tot dels que ens han enganyat una vegada.' Així de clar ho tenia el filòsof René Descartes i així semblen tenir-ho també els dirigents del partit que Jordi Pujol fundà el 1974, després de l'escalada de declaracions que apunten que en breu prendran mesures per tancar aquest trist capítol. En aquest sentit, les paraules més escoltades i repetides ahir foren "tristor", "perplexitat", "desolació", més pròpies d'un funeral que no pas a una confessió per haver-los enganyat durant 34 anys.

A Madrid, la premsa continua sucant pa amb delit, perquè feia temps que esperaven gaudir d'un moment tan sublim. I un altre dels que es mostrava exultant és com no Cristóbal Montoro, tot un clàssic de l'anticatalanisme que ahir aprofitava una roda de premsa per posar-se la medalla d'haver caçat el que per molts ha estat un mite del catalanisme. Això sí, amb aquell "peculiar" somriure que el caracteritza va prometre que la investigació sobre la família Pujol arribarà fins el final.

No és pas estrany que per complementar aquesta operació de desgast que el CNI està fent vers l'expresident, el PPC aprofità la jornada per demanar la creació d'una comissió d'investigació amb caràcter urgent, a la qual podria sumar-s'hi també PSC i C's que ja han demanat la compareixença de Pujol al Parlament per tal que doni detalls de la seva confessió.

Una confessió que no només ha aprofitat el sindicat ultradretà Manos Limpias per presentar una denúncia contra l'expresident i Marta Ferrussola, sinó també qui fou la guspira que destapà aquesta caixa de trons que ha acabat trastocant la política catalana. D'aquesta manera, Victòria Álvarez tornava a fer la tournée pels mitjans capitalins recordant el constant tragí de maletes carregades d'euros. I és que a Jordi Pujol Ferrussola cada dia li deu venir al cap el no hi ha res pitjor que una despitada.

L'examant no és l'única que apunta que la veritat tant sols ha començat a sortir, perquè segons es comenta en diversos àmbits ara que s'ha aixecat la llebre hi ha nombroses investigacions paral·leles que afecten gran part d'una família que ha tingut la sort d'incrementar el seu patrimoni de forma sensacional, fins al punt que el fill petit Oleguer comprés en el seu dia més de 1.000 oficines del Banc de Santander o que el seu germà Jordi tingui una més que notable col·lecció de cotxes de luxe part d'un complex hoteler a Mèxic.

Per tant, tot i mantenir la presumpció d'innocència, costa i molt combatre aquella llavor maligna que sempre queda pensant en el fatídic 'I si fos veritat?'. Així, el famós recurs que el president acostumava a emprar per despatxar les preguntes incòmodes, ara sí que toca. Cal doncs donar explicacions per respecte a la ciutadania de Catalunya i per salvar la institució que va presidir durant més de vint anys, perquè en cas contrari el fantasma del 3% acabarà perseguint-lo a ell i als seus condenmnant-los al més cruel ostracisme.

La perla del dia té caire gastronòmic i misteriós. Tal com publica l'edició britànica del diari Metro, Christine Watson va descobrir l'estreta relació de la química i l'alimentació després d'observar els efectes del postre del seu fill petit. Segons sembla, el nen no s'hauria pogut acabar el gelat Great Value de la marca Wal-Mart i l'hauria abandonat al jardí.

El curiós del cas és que malgrat la calorada que feia, l'enigmàtic aliment no va desfer-se ni deteriorar-se, un fet que provoca que la mare qüestionés la companyia sobre l'estranya fórmula que mantenia el gelat com si fos nou. Resposta de la companyia? "el gelat es fon sobre la base de la quantitat de greix de mantega i la nata que estan en ell. Els nostres productes en contenen menys,són més econòmics i a més s'ajusten a les normes de la FDA. "

En fi internautes, que si trobeu un gelat d'aquest tipus, penseu-vos-ho abans de "desfer-vos" en elogis.