Passivitat selectiva

Bon dia i bon dimecres internautes. El dramaturg austríac Arthur Schnitzler va escriure a principis del S.XX que 'Tolerància significa disculpar els defectes dels altres; tacte, no adonar-se que hi són'. I aquesta cita s'ajusta perfectament a la sensació de total permisivitat i certa desídia que semblen tenir els tribunals i les autoritats espanyols en aquells assumptes que no els afecten directament. Davant d'aquesta manca de diligència diverses associacions jueves a Catalunya han decidit plantat cara a quelcom que fa temps que cueja per les xarxes i els recintes esportius: odi, racisme i xenofòbia.
 
Diligència contra la passivitat, així podríem resumir la denúncia contra de moments cinc "tuitaires" i més de 17 mil missatges enviats a la xarxa després que el Maccabi de Tel Aviv aigualís la que havia de ser el triomf del Reial Madrid en la final de la copa d'Europa de bàsquet. Aquest odi contra el poble d'Israel fent comentaris gratuïts i de mal gust i alhora fomentant l'apologia de l'assassinat demostren que en aquest país hi ha quelcom que no funciona, no només per les impresentables i condemnables justificacions de l'holocaust sinó també perquè a qui hauria de garantir que això no passés i fos condemnat es mostra indiferent perquè no va amb ells, un fet que coneixem prou bé els catalans.

Ben poc ajuda a l'imatge que els ciutadans perceben de la justicia és la decisió presa ahir per una de es institucions judicials més importants, ja que l'Audiència Nacional ordenava la restitució del tinent coronel Antonio Tejero Díazseu al seu lloc, després que el ministre de l'Interior el destituís al fer-se públic el dinar, organitzat amb altres militars que participaren juntament amb el seu pare en el cop d'estat del 23-F, per celebrar tan "bonica efemèride". Segons l'alt tribunal, Jorge Fernández Díaz, va extralimitar-se en les seves funcions saltant-se la competència del director general de la Guàrdia Civil. A vegades aquest tipus de decisions serveixen no tan sols per entendre quin tipus d'ideologia tenen certs magistrats sinó també per il·luminar-nos a l'afirmar que un director general mana més que un ministre, sensacional!

Igual de sensacional foren les paraules que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, pronunciava davant uns centenar de militants en el míting que el partit va fer a Tarragona. Com ja es costum i tradició en aquesta senyora, la dirigent popular dedicà tot el seu discurs hostil al president de la Generalitat acusant-lo de fomentar odi i divisió base de mentides. El súmmum de la seva hipòcrita intervenció arribà quan denuncià que el govern català ha deixat de banda les polítiques socials i les d'ocupació. La cirereta del pastís la posà quan realitzà una pregunta retòrica que deixà entreveure el concepte que tenen en aquella formació sobre la democràcia i el respecte a les minories: "Permetrem que al Parlament Europeu tinguin presència els minoritaris, que no representen gairebé a ningú i no tenen capacitat d'influència per defensar els interessos dels ciutadans?"

En l'àmbit de les perles destaquem avui la notícia que ens arriba de la ciutat nord-americana de Murfreesboro on la policia va veure's sorpresa per l'estranya i delictiva actitud d'un home den un bar de moda de la zona. Lonnie Hutton de 49 anys que portava una trompa com un piano (de cua) va començar a sentir la necessitat de mantenir relacions sexuals i lluny detenir prejudicis per questions de sexe, raça o espècie, va tirar pel dret abaixant-se el pantalons. El problema és que era un local públic i la seva amant un caixer automàtic.


Ja ho diuen que els diners poden desfermar les baixes passions i Hutton fou detingut i posat a disposició judicial amb una fiança de 250 dòlars. Suposem que no la deuria pagar amb targeta sinó que fruit de l'enyorança deuria passar abans pel caixer.