A l'enemic ni tele!

Bon dia i bon dimarts internautes. 'L'enemic només comença a ser temible quan comença a tenir raó.' Aquesta és precisament la cita del premi nobel Jacinto Benavente que sembla haver adoptat el govern espanyol tenint en compte que lluny d'estendre la mà el que fa és castigar-nos per sortir-nos d'un guió que fa 300 anys que no canvia. El darrer exemple el coneixíem ahir a través de la compareixença d'urgència del conseller Francesc Homs, el qual anuncià la intenció del govern espanyol de tancar una part de la paradeta televisiva dels catalans, sota el pretext que aquest espai radioelèctric és imprescindible per la implantació de la tecnologia 4G.

No cal ser massa llest per entendre que aquesta és una mesura exclusivament política per mirar de buscar els 3G a la Generalitat, mirant de tancar el que des de La Moncloa consideren l'altaveu independentista, que juntament amb el model escolar, explicaria aquesta epidèmia que no s'atura ni amb les retallades més dures. Aquesta mesura de clausura podria afectar el canal català d'alta definició o bé la supressió de la meitat dels que disposa actualment "la teva", quelcom que els PoPulars ja tenen certa experiència després del "tancat i barrat" de Canal 9.

Veurem si el govern català és prou fort i resisteix aquesta nova envestida que torna a posar sobre la taula que a la capital del reino no s'estan per romanços i es dediquen a aplicar de forma implacable un pla perfectament elaborat per acabar amb la cultura i la llengua d'aquest petit país nostre. Són ja unes quantes les veus que alerten que el següent pas podria ser una llei que obligui a incloure un tant per cent de la programació de Televisió de Catalunya en castellà, tal com ja passa a les escoles a partir de la darrera sentència imposant-ne el 25% com a llengua vehicular.


La jornada passada també va servir per veure allò que estava més que cantat, la crida que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va fer als ciutadans per votar massivament els partits que defensen el dret a decidir per tal de donar una imatge fortalesa de cara a la comunitat internacional, que resta expectant davant el procés català. Evidentment, el clàssic d'unes eleccions és veure com tots els partits en major o menor mesura es consideren guanyadors i diumenge en tindrem una nova mostra amb un matís important, la mirada posada invevitablement en allò que votem aquí. 

Els discursos a hores d'ara estan més que escrits, l'un triomfalista destacant un possible descens de participació a Catalunya i la possible pèrdua de vots de CiU que serviria per crucificar Artur Mas i desacreditar la consulta, ometent es clar, l'augment d'ERC. Ara bé, si en canvi els partits que defensen la consulta aconsegueixen un gran resultat, aleshores des de Madrid acabaran traient trascendència a l'assumpte reprenent l'argument que eren uns comicis únicament europeus i no s'ha d'extrapolar a altres àmbits, no fos cas que mostressin les seves febleses.

La perla d'avui dimarts ens explica com les noves tecnologies poden fer-nos sentir millor estalviant-nos el pas pels quiròfans. Ben conegut és que culte al cos s'ha convertit en un dels trets característics dels darrers temps amb l'aparició de mil i una dietes "miraculoses" i el creixent nombre d'operacions de cirurgia estètica.

Afortunadament, la moda dels enginys intel·ligents no se circumscriu únicament en els telèfons mòbils ni en Arias Cañete, perquè donat la demanda existent per reduir i eliminar "xixa" i no semblar botifarrons amb potes, el sector de la moda s'ha posat les piles per cobrir aquesta necessitat de milions de persones, especialment ara que comença l'operació bikini. I una de les empreses que ha apostat pels dissenys "smart" és Kleymac, la qua ha tret a la venda diverses peces de roba que permetran aprimar als seus usuaris gràcies a la impregnació de productes reductors o anticel·lulítics com la cafeïna o el te verd, que alliberaran el greix del cos. .

Falta saber si a més diposaran d'algun xip, en forma de consciència virtual, que ens dira "no mengis això que engreixa!".