L'autobús no s'atura

Bon dia i bon dijous internautes. 'La constància és el complement indispensable de totes les altres virtuts humanes'. Ho escrivia al S.XIX el polític italià Giuseppe Mazzini enaltint la tenacitat i fermesa a l'hora de consolidar l'esperit de superació. Aquest pensament casa perfectament amb les paraules que el president de la Generalitat pronunciava ahir al Parlament confirmant que la sentència del TC no altera en cap cas el full de ruta i el procés continua. Tal és la preocupació de l'Estat que segons recull La Vanguardia els magistrats garants de la constitució haurien pactat a milers de km el text que anul·la la declaració sobiranista, ja que els anomenats conservadors i progressistes van creure que Santo Domingo era un lloc idoni i neutral per apropar posicions a l'hora d'acordar una sentència que s'aprovà per unanimitat.

No és qüestió de posar-nos medalles, però si que analitzant la trajectòria d'aquests més de trenta anys de democràcia sobta que hàgim abandonat el "peix al cove" i hàgim manifestat un sentiment de rebel·lia que a dia d'avui no només mantenim la ciutadania sinó també els partits que defensen el Sí-Sí. Mentre Artur Mas afirmava que davant dels obstacles cercaran solucions, Oriol Junqueras treia ferro a l'executòria recordant una evidència, la poca credibilitat d'uns senyors en toga que en la seva majoria han estat proposats pels dos partits majoritaris espanyols.

I al bàndol unionista, l'encara líder del PSC inaugurava una altra metàfora sobre el procés, renovant la del vaixell i el xoc de trens, instant Artur Mas a deixar-se de romanços independentistes i a pujar a l'autobús dels socialistes. A vegades Pere Navarro no sé si peca d'ingenu o és que el pobre no dóna més de sí, perquè molt em temo que prou feina té el seu autobús mig buit a seguir una ruta coherent que té els seus passatgers desorientats pels canvis sobtats i les batzegades d'un conductor novell.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que és la responsable d'organitzar la infraestructura per la consulta, ha mogut fitxa enviant una carta a tots els pobles, viles i ciutats del Principat demanant als batlles si pensen col·laborar en l'organització per tal d'elaborar el cens i gestionar els centres per a que pugui votar la gent. Al marge de la més que evident negativa dels municipis governats per PP, caldrà observar amb atenció com reacciona la direcció del PSC quan bona part dels seus alcaldes facin cas omís de la línia oficial marcada per Nicaragua.

L'actualitat del dia també passa per una nova estirada d'orelles de la Comissió Europea a Espanya per l'escàndol que ha suposat el rescat de nou autopistes, especialment les 4 radials de Madrid, que han vist com la brillant planificació del govern de José María Aznar ha provocat que els ciutadans madrilenys optessin per vies alternatives. Tal com llegim a el diari ARA, a Brussel·les s'han posat les mans al cap per la decisió que el govern de Rajoy ha pres per rescatar i eixugar el deute de 4.600 milions. I mentrestant els catalans pobrets, que paguin peatge i mantinguin la solidaritat per anar tapant el malbaratament de diners públics fent obres faraòniques que només serveixen per disparar el dèficit, però això sí, afavorint determinades constructores amigues.

D'amistats compromeses ens parla la perla d'aquest dijous. Ens ho desvetlla la revista de noves tecnologies Wired que ens presenta una nova aplicació que a més d'un li estalviarà un disgust. Es tracta de Cloak, una utilitat que ja ha estat batejada com 'xarxa antisocial' perquè permet esquivar l'exparella gràcies al sistema GPS que porten els telèfons intel·ligents. D'aquesta manera són més difícils les trobades no desitjades que sovint provoquen situacions de tensió amb tots aquells que tenim fitxats al mòbil.

Esperem que a les noves versions, els informàtics introdueixin millores i ens evitin trobar certs polítics en les llistes electorals, estalviant-nos maldecaps innecessaris.