La paella colpista

Bon dia i bon dimarts internautes. 'La indigestió és l'encarregada de predicar la moral a l'estómac', si més no això és el que pensava un dels més importants escriptors del romanticisme en francès anomentat Victor Hugo. I amb una notable indigestió encetem aquesta mossegada del dimarts fent referència a una paella molt especial per celebrar el 33è. aniversari del frustrat cop d'estat del 23-F de 1981. Entre els notables i nostàlgics comensals hi havia com no alguns dels encausats per aquell atac a la democràcia, els quals coincidiren en un entorn de tricornis, ja que aquest dinar de germanor amb aires predemocratics tingué lloc a la caserna de Valdemoro. El lloc no fou triat a l'atzar ja que un dels fills d'Antonio Tejero també porta l'Espanya de l'ocellot a la sang i a més és tinent coronel de la benemérita com el seu pare.

La notícia que publicà El País explica que després d'assabentar-se'n el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va destituir-lo fulminalment com a responsable del Grup Rural de Seguretat (GRS) número 1. Aquest que podria semblar no un brindis al sol, sinó més aviat Cara al Sol, deixa en evidència que malgrat el pas del temps hi ha ferides que encara no han cicatritzat perquè es van tancar en fals, entre altres coses perquè no interessava castigar severament algú que complia ordres superiors que podrien esquitxar especialment aquells aficionats a la caça d'elefants. La malèvola pregunta que podrien fer-se alguns és si el cessament obeeix realment a un acte disciplinari  contra aquells que no reconeixen la constitució o bé perquè no foren convidats a tan "colpista" acte.

Mentrestant, el ministre de defensa, Pedro Morenés, passava ahir pels micròfons de la Cadena Ser i aprofità per parlar de la famosa DUI no descartada per Mas com a darrer recurs. Segons va manifestar una declaració unilateral d'independència es consideraria inacceptable, il·legal i contrària a l'Estat de Dret i a la democràcia. El ministre també va qüestionar aquesta mesura donat que atempta contra la vida en pau dels espanyols. No són pas pecata minuta aquestes paraules perquè venen de qui venen, el responsable de l'exèrcit espanyol que tot sigui dit, continua fent maniobres inusuals en diverses ciutats catalanes com Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei o Cerdanyola.


Sense deixar de parlar de les forces de seguretat, cal incidir en quelcom que ja és públic i notori, el control que estan fent sobre determinats partits i persones del sobiranisme. En aquesta ocasió fou el servei de seguretat de CDC els que detectaren tres individus sospitosos que rondaven la seva seu. Davant d'això alertaren els Mossos d'Esquadra que procediren a identificar aquests personatges i resultaren ser policies nacionals. Sense donar massa explicions els funcionaris espanyols justificaren la seva presència dient que estaven fent tasques de vigilància a un grup vinculat al crim organitzat. El quid de la qüestió radica en si això era una simple mentida podrida com diu sempre Xavier Sala-Martín o és que per ells tots aquells que no volem seguir formant part d'Espanya som criminals per atemptar democràticament contra la seva tan preciada "Unidad".


I els que sembla que tampoc resten massa tranquils són els membres de la Conferència Episcopal Espanyola i el que fins ara el dirigia, el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio Maria Rouco Varela, perquè el Vaticà es posicioni oficialment en contra del procés català. Aquesta preocupació política difressada d'espiritual tingué un episodi espinós el passat 30 de gener tal com llegim a El Singular Digital, ja que Rouco va reunir-se el amb el secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin. Lluny de fer-li cas i desautoritzar obertament el procés sobiranista, la mà dreta del Papa Francesc va optar per mantenir-se'n al marge. Ves a saber si aquesta no deixa de ser una estratagema pastoral per tal que els bisbes espanyols incrementin les seves oracions no tant per si torna un sant pare més tradicional com els que es feien abans sinó perquè es produeixi un miracle 3.0 i canviïn aquest xip inquisitorial per un de més espirtitual.

La perla del dia té connotacions naturistes, perquè les autoritats peruanes s'han vist sorpreses per una estranya moda que ha començat imposar-se entre els nombrosos turistes estrangers que visiten el Machu Picchu. El darrer episodi l'han protagonitzat 4 joves australians als quals els van ser confiscades les memòries digitals de les seves càmeres i una cinta de vídeo, perquè anaven en "pilota picada". La paradoxa del cas és que no existexi cap llei peruana que prohibeixi exhibir-se sense roba i malgrat alguns cossos fan mal a la vista, més mal a la vista fan la corrupció i la hipocresia que practiquen alguns moralistes, però es clar aquests últims tampoc són dels que acostumen a despullar l'ànima.