Legal i acordada per qui?

Bon dia i bon dijous internautes. 'Dissimular és estendre un vel compost de tenebres honestes, del qual no es forma la falsedat sinó que es dóna un cert descans a la veritat.' Aquest pensament de l'escriptor italià Umberto Eco serveix per situar la informació que ahir presentava el Cercle d'Economia a partir d'un document en que rebutja rotundament una DUI. Com ja ha explicat en més d'una ocasió el seu president, Antón Costas, ells aposten per fer una consulta "legal i acordada" amb l'Estat. Ara bé, l'entitat obvia el Parlament de Catalunya i se centra única i exclusivament en la legalitat espanyola, la qual ha tancat qualsevol tipus d'escletxa que pogués quedar respecte a la seva "sacrosanta" unitat.

El document aprovat demana al govern que permeti fer un referèndum pactat sempre i quan les forces sobiranistes aconsegueixin la majoria absoluta al Parlament. Un discurs força calcat al que predica Unió Democràtica, que no es cansa de criticar "dia si dia també" Junts pel Sí i la CUP, pel que ells consideren una manca de diàleg amb l'altra part. El que no expliquen de cap manera és què fem si les portes a negociar segueixen barrades i tancades, seguir com ara? Aquest no és pas un tema menor, sinó quelcom que genera certa desconfiança entre JxSí i la CUP, ja que aquests últims no veuen clar que els primers s'atreveixin a tirar pel dret i facin una Declaració Unilateral d'Independència per desconnectar definitivament amb Espanya.

Sigui com sigui, n'hi ha que fan els deures i de quina manera. La informació que a més d'un farà posar les mans al cap ens la porta el Nació Digital. Segons el diari, Moncloa està elaborant un manual d'actuació per tal de girar la truita de cara a la comunitat internacional i presentar-los més com a víctimes que com a botxins. En cas que els independentistes assolissin una majoria suficient i optessin per la DUI, el govern impulsaria i coordinaria un resposta d'insubmisió al nou marc català dels principals municipis governats curiosament pel PSC del "dansaire" Iceta.

Així, ciutats com Tarragona, Lleida, l'Hospitalet de Llobregat o Cornellà seguirien practicant la genoflexió a la capital del reino. Aquesta seria només una primera fase segons el diari, la segona consistiria en l'empara que Espanya demanaria a Europa per protegir la "minoria catalano-espanyola" que es veuria assetjada pels "bàrbars".

Mentrestant, l'exescombriaire Xavier García Albiol ("Netegem Badalona") continua fent gala de la seva bona educació i fent amics arreu. Ahir per exemple, va tornar a demostrar que a Can PP estan "acollonidos"tal com deia el Màgic Andreu. El darrer acudit del candidat PoPular és prendre el carrer a l'estil Fraga Iribarne ("La calle es mía") per tal de mobilitzar la seva majoria silenciosa tal com fan "nuestros enemigos". Qui coneix Albiol sap perfectament que en el seu univers tot aquell que no pensa com ell és l'enemic, malgrat que avui la premsa madrilenya amiga rebaixa el to del badaloní i ho transforma en "A nuestros rivales les tenemos que ganar también en su terreno de juego, en la calle".

Acabem tot parlant de tot un personatge, Josep Ramon Bosch.Tal com descobria El Món ahir, el president de Societat Civil Catalana podria haver estat fent ús d'un perfil fals de Facebook per despatxar-se a gust amb persones vinculades al sobiranisme. Algunes de les víctimes d'insults i amenaces serien Toni Albà, Artur Mas, Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santi Vidal, David Fernàndez o Arcadi Oliveras, entre altres. En aquest sentit, el col·lectiu Drets ja ha posat la pertinent denúncia contra el responsable de SCC. Tot i negar l'autoria, Bosch ha mirat d'esquivar els periodistes que li preguntaven per la qüestió i ha puntualitzat que si en algun moment ha ofès a algú li demana disculpes.

En fi internautes, com bé deia l'escriptor madrileny Enrique Jardiel Poncela: 'La sinceritat és el passaport de la mala educació.'