La cançó de les mentides

Bon dia i bon dimecres internautes. 'Una mentida no tindria sentit si la veritat no fos percebuda com a perillosa.' Teoria interessant la del psicòleg i psiquiatre austríac Alfred Adler, la qual serveix per introduir-nos en segurament el punt d'inflexió de la campanya electoral. De tots és sabut que aquests quinze dies es caracteritzen per les fotos amb nens, jubilats i falses promeses vestides d'hipèrboles i exageracions contínues.

Ara bé, el president espanyol que sovint s'erigeix com a representant del baluard unionista ahir va patinar i força. La força del costum el portà en una ràdio que fins ara havia estat propera o almenys fins ahir. La marxa de Carlos Herrera a la COPE, incendiari de les ones i fidel competidor de Jiménez Losantos, feu que en un moment de l'entrevista a Onda Cero el periodista Carlos Alsina li aclarís que aquells ciutadans que vulguin mantenir la nacionalitat espanyola i europea poden fer-ho sense problemes, tal com recull la constitució.

La cara de Rajoy fou tot un poema i al veure's descol·locat optà per respondre que això és "una disquisición que no conduce a parte alguna". Que no? I tant que sí! Fidel a la seva intel·ligència el president va tirar per terra tots aquests arguments catastrofistes de l'unionisme, sabedors que bona part de la societat catalana vol seguir formant part de la UE i aquest és un condicionant de cara a dipositar el vot a uns o a altres.

Aleshores és lògic recordar Alexander Pope quan ja al segle XVIII escrivia que 'El que diu una mentida no sap quina tasca ha assumit, perquè estarà obligat a inventar-ne vint més per sostenir la certesa d'aquesta primera.' Per tant, conseqüentment cal pensar que tot el seu discurs és més fals que la llenya de figuera.

Veurem com les "ments pensants" de Moncloa miren d'esmenar aquesta colossal errada que no només deixa en evidència el desconeixement de tots els polítics espanyols, Duran Lleida inclòs, respecte a tanta "constitucionalitis". Coneixent els personatges, tampoc seria d'estrenyar que en bé de l'interés general encara facin una reforma exprés per tal de fer incompatible tenir nacionalitat espanyola i catalana.

I del llargarut què en sabem? Doncs que al matí passava per Catalunya Ràdio, tot acusant la conselleria d'Ensenyament d'adoctrinar els alumnes catalans i fomentar l'odi contra Espanya a les aules. Si ja al seu cap de Madrid li falten algunes algunes llums, a Xavier García Albiol li manquen fins i tot les espelmes. No és d'estranyar que per tal de provocar, l'exalcalde de Badalona, hagi optat per tornar a difondre la doctrina Wert per tal d'espanyolitzar-ho tot. L'objectiu ben clar: aniquilar el català de tots els àmbits.

Dislèxia o poc informat, digueu-li com volgueu. El candidat dels PoPulars catalans, que darrerament és força assidu a Madrid, caldria que abans d'obrir la "boqueta" tingués present notícies com les que difonia la jornada passada la Cadena Ser. Segons aquesta emissora, els nens madrilenys de sisè de primària (11-12 anys) que estudiïn amb el manual Social Sciences de l'editorial Mcmillan Edelvives aprendran que la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, apareix com una de les personalitats més rellevants d'Espanya. Una lloança en tota regla que poc té a veure amb el model curricular que necessiten els alumnes.

En fi internautes, amb aquest panorama tan complicat per aquesta gent, no ens hauria de sorprendre que de la mà del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, s'encomanin a déu nostre senyor per veure si resant massivament a les parròquies s'aconsegueix derrotar les "forces del mal independentista" i mantenir la sacrosanta unitat d'Espanya.