Catalunya així NO es Pot

Bon dia i bon dilluns internautes. "El mitjà més fàcil per ser enganyat és creure més llest que els altres." Paraules de l'escriptor François de la Rochefoucauld que ens situen el l'actual context preelectoral en que els discursos comencen a fer-se més radicals. En aquest sentit, qui més qui menys pren posicions per tal de convèncer votants potencials que encara es troben en el terreny dels indecisos.

Tot i així, per molt que els pesi a Unió i a Catalunya Sí que es Pot, aquest no és moment de nedar i guardar la roba, perquè tal com escrivíem la setmana passada la situació no permet ambigüitats, quelcom que darrerament practiquen en gran manera la gent d'ICV i Podemos.

Sembla estrany, que un partit que ha tingut responsabilitats de govern tingui com a prioritat malaltissa criticar Artur Mas i la llista de Junts pel Si qué no pas presentar un programa coherent i realista que fugi de la utopia. Doncs bé, lluny de posar el focus contra el govern espanyol i els incompliments reiterats de finançament, prefereixen vendre fum de la mà del que sembla s'ha convertit en el seu gurú o salvador, Pablo Iglesias.

Malgrat tot, la tendència no sembla que sigui precisament bona respecte a les enquestes, entre altres coses per la descarada submissió vers Podemos, el qual encara és l'hora que vulgui entrar en detall sobre les solucions pel problema català. Si bé Lluís Franco Rabell, continua venent la idea de fer un referèndum en cas que les esquerres guanyin les eleccions generals, no val a badar perquè no ho han acabat d'explicar del tot, un fet que destacà Mònica Terribas en l'entrevista que fa pocs dies a feia al úmero 3 a la llista de Barcelona per Catalunya Sí que es Pot. Joan Coscubiela respongué a Catalunya Ràdio que el referèndum es realitzaria a tota Espanya i no únicament a casa nostra.

Però, aquest no és pas l'únic exemple d'indefinició política d'aquests dirigents, ja que a nivell municipal el debat independentista també els resulta incòmode. Justament avui, la capital catalana serà l'escenari d'un ple extraordinari per decidir si l'Ajuntament s'adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència. Convergència, ERC i la CUP hi votaran a favor, quedant només a 4 vots d'aconseguir-ho. I què faran els 11 regidors d'Ada Colau? Abstenir-se, no fos cas que li fessin un lleig als socis d'Iniciativa i en especial l'ecosocialista malhumorat de la bicicleta.

Comportament i gestos com aquests són els que sovint acaben fent decantar els indecisos per uns o pels altres i són ja diversos els sondejos que apunten a una victòria dels partits independentistes. El PaísEl Periódico coincideixen que Junts pel Sí i la CUP aconseguirien entre 68 i 70 diputats. Les enquestes també posen l'accent en els resultats d'UDC que podria quedar-en en 2 o cap diputat, tema que podria comportar la dimissió de Duran i Lleida, el qual continua exhibint mostres de "carinyo" cap a Artur Mas afirmant que està acabat i li queden 3 Telenotícies per marxar.

Vés-te'n, Anton, que el qui resta ja es compon!