L'Ensenyament? Malalt, gràcies

Bon dia i bon dimecres internautes. Avui no començaré parlant de la ja tristament famosa llei Wert, sinó d'un nou informe encarregat per l'IEA, un organisme internacional que avalua l'ensenyament. Els resultats? Pèssims. Segons aquesta mostra, els alumnes espanyols de 9 anys, que cursen 4art. de primària, estan entre els pitjors d'Europa, especialment en el que fa referència a la lectura, matemàtica i ciències. Un fet que hauria de provocar una reflexió general, ara que s'està elaborant un nou model educatiu, que segons apunten els experts no resoldrà el llast del fracàs escolar, que per cert es a nivell espanyol, per si alguna ment malèvola el situava només a Catalunya.

Parlant d'ensenyament, aquest dimecres se celebra la Cimera en defensa de la immersió lingüística en que participaran els partits que al llarg d'aquests anys han donat suport al model escolar. Així el President la Generalitat ha convocat CiU, ERC, PSC i ICV, deixant fora PP i Ciutadans que s'hi han mostrat obertament en contra. Ara bé, tenint en compte el moment complicat per a que passa el català a l'escola, el govern hauria d'haver estat més generós i flexible, convocant també a les CUP que ja han mostrat el seu malestar. Tot i l'esforç que el portaveu Francesc Homs feia ahir per justificat l'exclusió, perquè al no estar constituït el nou Parlament, només es convocava als partits amb representació a l'anterior legislatura. Una excusa que no ens serveix, perquè també s'ha deixat fora de la reunió a Solidaritat per la Independència, que sí tenia representació i caldria articular el major concens possible en un tema tan delicat com és la llengua.

Uns altres que tampoc estaran contents aquestes festes són els funcionaris bascos, perquè dimarts el Tribunal Constitucional paralitzava per sorpresa del govern basc, la paga extra de nadal que ja havia començat a abonar entre els 67.000 treballadors públics. Malgrat les argúcies legals, el govern interí de Patxi López ha hagut de fer-se enrere, després de la decisió de Tribunal que en el seu dia ja va admetre a tràmit  un recurs de l'executiu de Rajoy, emparant-se en la supressió de la paga en tot el territori de l'Estat.

Acabem parlant d'una mossegadora nata, que últimament torna a treure el cap. Carme Chacón avisava Rubalcaba que el PSOE no té tot el temps del món i carregava contra la paràlisi que viuen darrerament els socialistes. El seu màxim rival i actual Secretari General, Alfredo Pérez Rubalcaba advertia l'exministra de Defensa que les primàries es faran quan toquin, un fet que Chacón no ha acabat mai de digerir i això que fa menys d'un any que va perdre.

El que també dia a dia està perdent credibilitat política és l'encara líder del PSC, Pere Navarro. Si l'altre dia demanava al partit guanyador de les eleccions fer un govern d'unitat sense Artur Mas, ahir el rebatia des de terres de Ponent, l'Alcalde de Lleida, Àngel Ros, el qual no excluia del President Mas. Però això no és, perquè després d'uns canvis en l'estructura del grup parlamentari, que ja van causar un cert terrabastall en el sí del partit, avui coneixem que d'allò res de res, i ara vol tornar a fer canvis del canvi. O sigui, que el PSC amb el seu capità al capdavant continua sense rumb clar i ni tant sols el GPS que té com únic satèl·lit el PSOE, li ofereix rutes segures i sense peatges electorals.