Desinformació o manca d'elements?

Bon dia i bon divendres internautes. Final de setmana per molts i potser de responsabilitats polítiques per alguns com el Conseller d'Interior. Felip Puig, en una nova compareixença al Parlament demanava perdó per la manca d'informació que havia donat fa pocs dies respecte al trist, deplorable i menyspreable cas d'Ester Quintana, ciutadana que va perdre l'ull en els incidents que es produiren a Barcelona durant el 14-N. En un to clarament de defensa del cos policial, Puig va voler demanar perdó per la manca d'informació que ell mateix va patir al no haver rebut un informe, en el qual s'explicava que malgrat no van haver-se disparat pilotes de goma, sí que va fer-se ús de projectils en zones allunyades on va patir la lesió ocular la víctima.

Aquesta manca d'informació ja ha causat la primera dimissió, es tracta del comissari Sergi Pla, cap dels antiavalots, que hauria considerat que aquest últim informe no era rellevant per a l'investigació. Òbviament, li han acceptat. Però al que no li han acceptat és al Conseller, qui va posar en dues ocasions el seu càrrec a disposició del President de la Generalitat. De tota manera, aquest no sembla que sigui un assumpte clar que s'hagi tancat, i no descarteu que vagin sorgint nous vídeos i testimonis que acabin per modificar la versió oficial.  Tot i així, el desgast que està originant aquest cas podria decantar al President Mas a nomenar un altra persona a Interior en el nou govern.

Parlant de novetats, el nou Parlament es constituirà el proper dilluns, després del possible acord entre la formació guanyadora i els republicans, i segurament es ratifiqui o no, ens els respectius consells nacionals aquest cap de setmana. Segons diverses fonts, ERC i CiU ja tindrien l'acord tancat sobre la consulta, però els darrers retalls giren sobre la implantació d'un Banc de Catalunya, reforç de l'Agència Tributària, infraestructures pròpies i noves mesures fiscals. Impostos que recuperarien el de Successió, així com taxes per a bancs i les elèctriques. Vist el trist i desolador panorama de la Tresoreria de la Generalitat el partit d'Oriol Junqueras s'hauria tirat enrere sobre la retirada de l'euro per recepta que demanava suprimir.

Parlant de taxes i mesures impositives. El responsable d'hisenda i gran humorista, Cristóbal Montoro anunciava ahir la mesura que el govern està estudiant per tal de combatre el frau fiscal i per tant, recaptar més diners per les arques de l'Estat. En aquest sentit, podrien fer-se públic els noms dels defraudadors i morosos, seguint l'exemple de països com el Regne Unit i Irlanda. Tot i que aquesta mesura obligaria a canviar la normativa per difondre dades de caràcter personal, sí que cal denunciar la doble moral del ministre, que en aquest cas sí que faria un escarni públic i en canvi no va filtrar ni un nom de les grans fortunes que van acollir-se a la fracassada amnistia fiscal recent.