Escola en català

Una imatge de la concentració a plaça Sant Jaume Bon dia i bon dimarts internautes. Tret de sortida d'una setmana plena de mobilitzacions arreu del país en contra de la reforma educativa del ministre Wert, també conegut com el toro bravo de la educación. Ahir una seixantena de muncipis responien a la crida feta per la plataforma Escola en català amb proclames a favor de la llei catalana. I com ja anunciàvem, la filtració d'aquesta reforma no ha sentat gens bé al PP català. Alícia Sánchez-Camacho sortia a la palestra queixant-se públicament que des del ministeri no se li hagués demanat consell per tal que la reforma no causés l'alarma social que ha provocat.

En un altre àmbit, l'encara líder del PSC feia un gir sorprenent en l'estratègia del partit. Pere Navarro proposava formar un govern de concentració nacional entre totes les forces polítiques i negociar novament el pacte fiscal per tal de sortir de la situació dramàtica en que està immers el país. Això sí, feia una una salvetat, Artur Mas no hauria de ser al capdavant del govern, sinó un altre candidat designat per CiU. Un nou intent del líder socialista que veu com des del desastre electoral i la pèrdua del lideratge de primera força de l'oposició en detriment d'ERC, ha vist com el seu partit queda relegat de l'actualitat política, al marge del cas Mercuri, davant la formació que lidera Oriol Junqueras, que com la majoria dels catalans veu la demanda del Pacte fiscal caduca i desfasada.

No hem d'oblidar un cas que està marcant també l'actualitat del Departament d'Interior. Fa dies que el conseller Felip Puig dóna explicacions sobre Ester Quintana, una ciutadana que segons denuncia va perdre l'ull a causa d'una pilota de goma disparada pels Mossos d'Esquadra el passat 14-N, durant la vaga general. Cada cop són més els indicis que apunten aquesta teoria sobre aquest succés tràgic i lamentable, i precisament el Síndic de Greuges ja ha demanat una moratòria perquè la policia catalana deixi d'usar aquest material antiavalot fins que no hi hagi una major formació en el seu ús. Aquest i altres informes que surten dels calaixos ara, haurien de fer que Felip Puig fes rodar caps, perquè aquest, malauradament no és un cas aïllat, i no és d'estranyar que el conseller hagi perdut pistonada en la cursa per a la successió d'Artur Mas, per casos com aquest.

Memorable la tertúlia del Tallat Party, ahir a RAC1, on Pilar Rahola tornà a treure les urpes i qualificà de porca Maria Dolores de Cospedal, per les declaracions fetes en una entrevista, com no, al diari El Mundo. I no n'hi ha per menys, després que la secretaria general del PP qualifiqués de fastigós un polític que té diners a Suïssa, referint-se a Artur Mas. Pel que es veu, ni des del PP ni des del rotatiu de Pedro J. no escarmenten i s'han proposat destruir el President de la Generalitat amb tots els mitjans. 

Acabo amb una notícia sorprenent i no per això menys greu. Santiago Cervera, fins ahir diputat del PP al Congrés de Diputats, renunciava a l'acta de diputat després que diumenge fos detingut per la policia in fraganti, quan suposadament, intentava cobrar el pagament per un xantatge fet al President de Caja Navarra, per evitar la difusió d'informació compromesa. Potser que la Senyora de Cospedal qualifiqués també de fastigosa aquesta actitud i no de 'cas molt estrany' com va dir després de fer-se pública la notícia.