L'Amoralitat Parlamentària

Bon dia i bon divendres internautes. 'La història de l'ètica és un trist relat d'ideals meravellosos que ningú compleix'. Probablement, la cita de Yuval Harari deixarà indiferent Esperanza García, diputada del PPC que ahir tornà a demostrar la plena adaptació al partit de García Albiol al practicar el tradicional discurs d'hipocresia i cinisme d'aquesta formació.

García que ahir actuava com a suplent a la Comissió d'estudi sobre el Procés Constituent, substituïa juntament amb Santi Rodríguez els diputats titulars Enric Millo i Andrea Levy, absents no se sap ben bé perquè, encara que segurament Levy no hi assistí perquè deuria anar a comprar xiclets, quelcom imprescindible quan es vol fer gala del doctorat en mala educació i rebequeria.

La inauguració d'ahir no restà exempta de certa polèmica protagonitzada com no pels suplents unionistes, els quals se sentiren focus d'atenció després de la no participació de PSC i C's que optaren per no participar-hi. L'excandidata d'Albert Rivera afirmà indignada que s'estava menyspreant el 52% dels catalans i per tant la comissió era un exemple de "amoralitat parlamentària". Bonica expressió aquesta venint d'un partit farcit "d'immaculats" personatges com Bárcenas, Rus, el bigotes...

Òbviament, sabent que eren objectiu dels focus de les càmeres de les televisions espanyoles van protagonitzar el numeret inicial al rebutjar els representant de la mesa, que prèviament el seu partit havien aprovat. Això obligar a fer una votació en la qual curiosament no hi participaren. Un "paperot" que s'emmarca en la línia d'actuació imposada des de Moncloa després d'haver recorregut la creació tot i que té caràcter d'estudi. Es clar que amb la taxa espanyola de fracàs escolar no és pas estrany que això de l'estudi no vagi amb ells.

D'altra banda i complint els pronòstics, el Consell General del Poder Judicial escollia ahir el conservador Jesús Maria Barrientos com a nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El magistrat que en nombroses ocasions s'ha manifestat molt preocupat per la  "inestabilitat familiar i professional" pel procés, serà el responsable d'estudiar ela querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N. 

L'efecte carambola de la reunió judicial tingué com a damnificat el jutge Joan Manel Abril, al qual se li ha obert un expedient informatiu per determinar si ha incorregut en dilacions indegudes, altrament conegudes com "lentitud", a l'hora d'instruir la causa de la consulta popular que tanta polseguera aixecà el novembre del 2014.

Sense abandonar la doble moral de la justícia no podem oblidar-nos del sobreseïment que la Fiscalia de Màlaga ha fet de la denúncia presentada per Drets contra el diari ultradretana Alerta Digital TV pels insults i amenaces fets a l'impresentable programa 'La Ratonera'. La clàssica indiferència  dels jutges vers l'ultratge als catalans s'ha vist argumentat i emparat sota el paraigua de la llibertat d'expressió i d'opinió.

Ja ho veieu internautes, esteu alertes amb segons què veieu perquè com deia el savi Gilbert Cesbron "La televisió ens proporciona temes sobre els quals pensar, però no ens deixa temps per fer-ho".