Madrid: capital de Catalunya?

Bon dia i bon dilluns internautes. Deia Santiago Rusiñol que 'Tots diem ximpleries, però els filòsofs les diuen seriosament.' Un raonament el d'aquest escriptor i pintor del segle XIX que malgrat la distància temporal sembla coincidir en gran manera amb la darrera astracanada de l'alcaldessa de la capital catalana. I és que Ada Colau, si no fos pel caòtic desgavell en el dia a dia del cap i casal, podria anar pensant en fitxar per algun dels programes de la productora del seu amic Andreu Buenafuente.

La darrera perla de l'exactivista la deixà anar el cap de setmana al míting central que Podemos feia a la capital del reino, tot afirmant que després del 20-D els catalans podem tornar a sentir Madrid com la nostra capital. No cal dir que malgrat l'acord sobre el canvi climàtic de París per limitar l'escalfament global va veure's superat en escreix per un anticicló de crítiques terribles a les xarxes socials, les quals se'n feien creus que l'autoritat municipal catalana anés pel món dient aquestes altres bajanades.

Curiosa afirmació d'una de les impulsores de la candidatura d'En Comú Podem, perquè deixa encara més clar que la neutralitat proclamada als quatre vents no és tal. Si a això hi afegim les declaracions del candidat Xavier Domènech, gairebé tan "conegut" com Lluís Franco Rabell, veurem que o els guionistes van fumar massa aquell dia o és que són més cínics del que ens imaginàvem. Quelcom més que acreditat després que aquest reivindiqués obertament i sense envermellir que ells són els "autèntics sobiranistes del país".

I a tot això, també ens sorprenia en gran manera, tot i que cada vegada menys, l'anunci fet per un exdiputat de la CUP. Així, Quim Arrugat explicava que en l'hipotètic cas que vagi a votar el 20 de desembre no dubtarà a votar per En Comú Podem, perquè segons ell és qui millor representa els valors que defensa la CUP. Embolica que fa fort!
Mentrestant, el Partit Popular segueix explotant la via anticatalana per mirar de contrarestar els mals resultats que podrien expulsar-los del poder si es consuma un pacte de les altres forces. En aquest sentit, Mariano Rajoy, reputat comentarista esportiu i il·lustrat presentador del Barri Sèsam explicant les característiques dels gots i els plats, mira de treure temps per provocar un xic més la parròquia amb afirmacions tan falses com que a les escoles catalanes està prohibit parlar el castellà. 

Evidentment, la veta catalana sempre és molt més agraïda que haver de donar explicacions del perquè Espanya mareja la perdiu sobre si pensen sumar-se o no al contingent militar a Síria o perquè en un primer moment van disfressar l'atemptat patit divendres per l'ambaixada espanyola a l'Afganistan fent-lo passar per un simple atac a un hostal per estrangers.

I parlant d'atacs, malament, ben malament deuen pintar els sondejos pels PoPulars quan ahir mateix el candidat per Barcelona i el seu àngel Marcelo van despotricar i de quina manera contra Ciutadans. El més paradoxal fou que el titular en funcions d'Interior gosà reivindicar la catalanitat del seu partit a diferència de la de Rivera que segons ells són poc catalans per utilitzar únicament la llengua de Cervantes. Com diria la meva àvia: "com ens hem de veure".

En fi internautes, que com deia el gran Groucho: "És millor estar callat i semblar ximple que parlar i aclarir els dubtes definitivament."